we call her "gullet..."

vi har en liten praktikant pa Cafet..hon ar ca 50 ar och har ett underligt namn som man latt glommer.... sa Semra tog saken i egna hander och borjade kalla henne Gullet.
Gulligt.
Nu for tiden heter hon Gullet. Det blir enklare sa och all vet anda vem vi menar.
Hoppas hon inte tar illa upp........

Men vad ska man saga, den enda som faktisk blir tilltalad med sitt riktiga namn fortfarande ar ju Semra... Annars ar det Abbe, Hitler, acklet Morris, och sa jag da - bella.

Och nehhhh vi kommer inte sa bra overens med de andra pa jobbet. Jag och Semra rockar cafet till kl 10 varje morgon da de andra ramlar in och forstor.

Jag borde aga mitt eget............

solsken!!

idag ar det sa harligt varvader ute...visst det blaser som satan men det ar iaf sol och bla himmel!
Jag sitter fixar lite med rakningar, hatar den har tiden i manaden...men vem gor inte det?
SKa snart ga och vila, gar pa mitt pass pa hotellet ikvall sa lika bra att forsoka sova lite innan sa man orkar....
ska forsoka hinna med (orka....) ett pass pa Friskis ocksa innan jobbet!

Nu ar det bara helgen kvar innan baby kommer till sverige...Im so so happy, och jag langtar som faaaaan. Ska bli sa skont med lite ledigt och fa mysa lite...hoppas det blir bra vader da med..

kanner ingen, absolut ingen, inspiration till att skriva pa bloggen just nu..eller sa ar det bara sa att mitt liv ar ganska trist just nu... vem vet..
men jag aterkommer....
ha det bra!

Love

i know....

lange sen jag skrev, vet inte vart min energi har tagit vagen.... ?!?

har iaf fatt min efterlangtade present som FedEx hade "rakat tappat bort....." sen valentines day, och fick varldens finaste kort och massa orhangen fran baby.... even some Bamboo...=) kanns kul att ha igen eftersom jag hade tappat bort mina gamla....

idag ar det 1 vecka tills baby kommer till sverige!

styrketräning

fredag.....
dags för mig och Ida och släpa oss til FS och köra lite styrketräning innan det blir vin och mys med några tjejkompisar ikväll.
Hade feber igår och mådde sjukt dåligt, men har mått precis som vanligt (bra..) hela dagen idag så det är lite skumt, men skitbra.
Det här är min lediga vecka från hotellet så ska vila upp mig lite mer nu de närmaste dagarna...och snart kommer baby - då blir det lite extra semester från cafét och mera mys och så en liten tripp till dalarna..ska tvinga upp Baby i snowboard backen! Lovar jag komemr få anledning att skratta...........
nu kanske jag inte ska vara så kaxig - det var några år sen jag själv åkte.... =)


god morgon!

snart dags att gå vidare till nästa jobb....natten har vart lugn - i stort sett.
De viktiga ämnerna vi avhandlat inatt var bla vilken nationalitet man skulle vilja vara, finns gud?, världens bästa hotell och en hel del annat viktigt......

viktig sammanfattning...

Viktig sammanfattning av natten som var:

* Finns det inget att äta - leta överallt - if you seek you will find...=nattens mat blev pasta, fetaost och kyckling!
* Trasdockorna var coola. Bumbibjörnarna med. Vakten sjunger fortfarande ledmotivet till bumbi i duschen...hmmm
* Om jag var ett djur skulle jag vara en zebra. Varför? Det kunde ingen ge ett bra svar på.....
* Den mest skumma anledningen till att sjukskriva sig från jobbet är att man har fått en sengångare i huvet under ett besök på zoo
* Om L var ett djur skulle han vara en nyfödd igelkott
* Att äta bullar kan vara farligt. Inte för att vi hittade några men......
* Jag liknar tydligen Ru (den lilla kängrun) från Nalle Puh

Den som kan säga att vi inte har mkt att göra på natten kan ångra sig nu.
Dessutom verkar nivån på folks IQ vara högre då.
Det är vi tydliga bevis på!




tisdag kväll

natten som var gick superfort - tack och lov. Jag trodde jag skulle vara supertrött men jag klarade hela natten utan en enda svacka...thanks to  de jag jobbade med faktiskt. L och Vakten Freddish och jag hade frågesport hela natten lång och kom på massa intelligenta saker med livet.....
Tack till L också som lyckades fixa ihop en schysst middag från köket sådär mitt i natten, med Lax, massa såser och stekt potatis =)
Freddish små lappar på datorerna hjälpte också hahahaha.
Idag känner jag mig ganska utvilad, och har fått mail från Baby också så är på bättre humör än igår =)

Och har fått veta att söndag är jag helt helt helt ledig från både café och hotell - underbart!


Natt - dag - Natt

kom precis hem från info-möte på hotellet, hade ramlat i säng runt 11.30 efter jag kom hem från cafét, och skulle sitta på möte kl 14. Kändes lite sådär..men det gick okej och nu har jag precis käkat lite fetaost och ska gå och lägga mig igen.
Tror inte jag kan sova iaf men ska försöka.......

Är lite deppig nu sen i fredags, hade en disskusion med Baby som vi inte lyckades lösa över telefon, och nu har vi inte hörts sen dess. Lika envisa och lika mkt stolthet båda 2. Typiskt vädurar...

Hur som hellst så känns det som det börjar bli vår ju! =) Vill dra fram mina vårskor och köpa en ny vårjacka...men borde nog vänta lite lite till iaf.....

Neh...måste ju vara pigg tills jag går på mitt pass - även fast hotellet har en sjuk inverkan på mig......när jag går in i repan så orkar jag. Jag orkar allt. Timmen mellan 4 - 5 brukar vara en svacka men jag går verkligen in i en roll som håller mig igång hela natten. 100% energi. Sinnessjukt men sant.

SATS vs. Friskis & Svettis

1 hallon smoothie
1 glas vatten
1 cappuchino
1 mkt trött Isa

jag förstår fortfarande inte varför jag inte blir utknockad när jag kommer hem från jobbet? Hur kan man inte sova efter så många timmar? Stort mysterium.

Efter jobbet idag tog jag mig i kragen och gick och tränade. Jag och några morgonpigga pensionärer studsade runt på Friskis o Svettis till techno -pop.
Jag vet inte vad som är grejjen med Friskis o Svettis för de är inte lika tuffa och coola som SATS, men de är bara så komiskt att se blandningen av folk som tränar på FS. Me included. Och jag erkänner att jag hellre går dit och svettas i mina  stora mjukisbyxor och hoodie än att dra på mig slimmade matchande babyblå märkesträningskläder för att passa in på SATS.

Nu ska jag ringa runt lite till familjen och låta dem veta att jag lever, och sen göra ett försök att få sova lite.
Ha det bra!

hemska dag....

fan jag blir skitarg! Jag kommer hem från jobbet imorse (denna helg är de enda 2 dagarna när jag inte jobbar på mitt andra jobb också...) och vill verkligen sova....ni vet - man är så sjukt övertrött och vill bara  hamna i koma nästan...jag sover så dåligt! jag förstår inte. Jag vaknar varje timme och kl. 14.30 steg jag upp.
De andra på jobbet rekomenderade att ta ett glas vin efter varje pass för att varva ner.
Jaaa jag vet hur det är att jobba i restaurang branchen men ärligt talat så vet jag inte om det passa mig att göra så... efter varje pass på hotellet ta ett glas vin? kl. 8 på morgonen? Neeeeh jag tror inte det.
Måste komma på nåt annat.....

Så nu sitter jag här, har blandtat en stor kopp med Cappuchino och ska piggna till lite - dags för tvättid!

Ska försöka sova lite sen, måste ju vara pigg tills det är dags att gå på mitt pass igen...


god morgon!

jag överlevde de jobbigaste dagarna på året!
Min och babys årsdag! eller officiella iaf...=) since the world found out.....
2års dagen efter att jag blev misshandlad av some punk ass bitches...neh, jag glömmer inte, och neh jag förlåter inte....
och Valentines day...fy fan!! jag och Ida och Semra tog en barsväng - kort men väldigt skönt att babbla av sig lite med tjejerna.....och nu sitter jag på jobbet. Ska gå av mitt pass snart, har haft en helt okej natt...lite trött bara just nu. Snart blir det frukost och sen iväg till nästa jobb..

ha en bra dag!

trötter

hemma från jobbet nu och ganska trött.... har gjort en björnbärs-smoothie som jag ska dricka, men måste varva ner lite först....tänkte kolla på "Gossip girl" men orkar inte följa med i handlingen haha. Så trött är jag tydligen!
Snart kommer Valentines day, orkar inte med det i år, jag och några tjejkompisar (singlar eller med pojkvännen långt borta) ska gå ut och ta en drink eller två ist, känns bra att vi ska ha en liten tjejkväll. Jag ska förstås jobba sen på natten men en liten liten drink kan man väl ta........eller cola.....vi får se.....=)
Neh allvarlige jag ger upp idag and call it a night.
Sov gott!

outsiders

jag fattar ingenting - verkligen ingenting! Jag förstår att folk är rädda för att flyga...rädda för insekter....rädda för blod....fobi för vatten men herreguuuuud...Outsiders idag på 5an tar priset! Rädd för att man ska möta på gamla damer och vilja slå ner dem?! Fobi för rör och ledningar så hon inte kan gå på toaletten själv?
Jag är upprörd. Och har framkallat en ny fobi. Jag har härmed fobi mot  människor med konstiga fobier.
Do I make sense?

Nehhh och inte de heller....

oh and by the way

tydligen var det 2 blommor som jag inte visste fanns. Nu finns de inte mer. 1-0 till Ida, jag har lyckats döda blommor. Igen......
Så om ni inte ger exempelvis rosor i vas, utan funderar på att ge mig nåt levande i kruka. Glöm det! Ge mig plast så slipper jag dåligt samvete när jag låtit dem torka....

söndag kväll

Har jobbat hela helgen, eller rättare sagt - har jobbat hela tiden de sista veckorna..hoppas det är värt det sen.... Ida kom hem igår från Thai (utan nån liten thailändare som skulle laga mat och massera....fan!) men med massa snygga kläder och smycken till oss båda- tack gumman! Känns skönt att hon är hemma igen.
Ikväll blir det mys och filmer, hyrde 2 st, hoppas vi kan hålla oss vakna och kolla på båda.
Nu börjar ny vecka, och det är lite närmare till baby kommer hit..och lite närmare Valentines day. Hatar det. Orkar verkligen inte alls och funderar starkt på att ta en ordentlig sup och sova bort den dagen.
Men jaa..en vecka till har gått och det är väl bara att ge sig in på en ny....

viktigt samtal!

Jag undrar om baby röstade i valet i förrgår....han säger till min förtvivlan NEJ, han hade ingen koll på vilken dag det var...Hur kan man missa det? Till och med vi i lilla Sverige har bombaderats med infor från USA om valet... jaja...
(översättning..samtalet var i stort sett...)
Isa - Hur kunde du inte rösta? Det är ju lika självklart som det var att testa äta snö när man var liten!
K- ahhaaa....I see....det är därför ni kan så bra!
Isa - Eh. va?
K- Ja snowboard alltså..ni käkar snö som barn, och får in det i blodet du vet, det komemr naturlig sen - ni är ett med snön.....
Isa - Jo så är det absolut, synd att jag inte proppade i mig mer som barn.
K - Om jag skulle käka snö skulle jag bara bli en islgass.

Ja precis.
Helt intelligent samtal, Onormalt hög IQ i vårt förhållande. Men det är så självklart nu. Jag har hittat min soulmate!

För övrig trot jag det har blivit en big deal i babys huvud att jag ska tvinga upp honom på en snowboard när han kommer i mars....samtalet lyckats alltid glida in på det på nåt sätt...hoppas han är riktigt stressad haha.

Housekeeping in Piteå =)

När man ringer till housekeeping på nätterna från hotellet så kan man hamna hos en gubbe i Piteå. Det har hänt mig en gång, eller kanske 5..........stackaren sitter i sitt hem nånstans i Piteå och suckar när jag (eller vissa andra) ringer mitt i natten och undrar om han kan komma förbi med strykjärn eller bädda sängen i 627..... Jag gav förslag till chefen att housekeeping borde byta nummer, but with second thought - om jag satt i Piteå och vart störd av att folk ringde min mobil skulle jag byta nummer, eller iaf slå av den.....

jobbigt....

känns skönt att få se honom igen, på rikigt, om man nu kan säga så.,..men jobbigt....jagh har slagit av min cam för jag kan inte hålla mig från att gråta lite.....han är så underbar!

videodate

brukar hålla mig från webcam med baby för det är så jobbigt att se men inte röra....men ska faktsikt ge mig på det ikväll  - det var alldelens för länge sen jag såg honom...... men men ....back in the days innan vi kände varann så här bra hade vi ofta på webcam hela nätterna =)

gonatt!

Håller på att planerar för när baby kommer tillbaks till sverige...men han är för nyfiken för sitt eget bästa och går mig verkligen på nerverna just nu. Jag funderar starkt på att lägga på luren.
Är verkligen supertrött ikväll, men imorgon kommer Ida hem från Thai så har putsat och städat och vattnat blommorn. Mycket viktigt! Det var Idas stora bekymmer inann hon åkte "Låt inte blommorna dö....."
Jag är nämligen känd för att inte kunna hålla blommor levande.........
MEN de lever idag = de kommer vara levande imorgon när hon kommer hem....yeeahhhh......=)

Time to go to bed..........

rinkebysvenska

-Ey, Kompis! Isa! Vi ska ruka?
Isa - Ehhh.....Vad ska vi, ruka?
-Ja ja....du vet, du ryker! Du forstå mig? Ryyyyyyker! Vi ryka nu, alla ryka nu!
Isa - Okej röka.... neh tack jag röker inte
-Eyy kompis inga rök? Idiot!


För övrigt är hans vanligaste mening "Eyyyy, håll käften, du åsna!"

Jävligt skön kille den där Morris, och han gör min dag med sina svordomar till höger och vänster....
Jag tycker det är skitkul när folk som pratar dålig svenska lär sig att svära, alltid så schyssta meningar de får till.
(Jaa...alla utom min älskling då - han ska helst inte kunna svära alls....... Senast undrade han vad fan betydde......
Det är för jävligt, jag måste kanske offra mina älskade svordommar för honom!?)

image63

onsdag

forsta natten var som vi trodde - kaos.
man far ta det lite som det kommer och kampa pa..... vaknade precis upp och nu ar jag i stort sett klar att aka ivag igen, natt nr 2..... hoppas det blir lite battre inatt, fast iof sa gillar jag nar det finns problem att losa.

Baby ringde mig inatt och vill bestamma semester till i sommar:
K - Costa Rica or St Lucia, June or July?

Va bra, da behover inte jag halla pa och strula runt och ha massa alternativ och inte veta vad jag vill  =)

Nu maste jag aka ivag, pa med kavajen och putsa skorna.
Hors imorgon!


tack för stödet!

nu har jag vaknat till, duschat, hallt i mig en red bull, sminkat mig och forgaves forsokt fa baby att ge mig lite stod infor natten...for nu ar det allvar, och jag har blivit lite nervos. Lite. Allt kan ga fel eller inget blir ratt. Vem vet? Men spannande ar det och vi kommer nog kora igenom hela natten pa ren adrenalin kick.

Jag ringer allsta baby for att han ska peppa mig lite och saga att allt kommer ga bra...
Isa- Babe tonight is the night..
K- tonight..mhmm...
Isa - Im nervous
K- you're nervous..? ehhhh nervous...
Isa- Yeah...you gonna be a good boyfriend and calm me down? Tell me some cute stuff...?
K-mmmmm....calm you down...some cute stuff...I call you back soon....

okej ni kanske fattar...han spelar playstation.....och da ar det som att forsoka fa kontakt med yttre rymden....
Jag la pa och efter att han inte ringt tillbaks, ringer jag upp....

K- Babe...Im kind of busy, I call you back in a few.... (= X antal timmar......)
Isa - Okay but.....Im leaving soon, you know the hotel opens today.......
K- opens today...yeah.....so I call you when Im done
Isa - okay but I wont pick up then, talk to you tomorrow
K- dont pick up? But babeeeeee Im doing important things..

I rest my case. Sa gar det nar ens pojkvan har en ledig dag hemma med sitt playstation.


snabbis

egentligen sover jag nu, vaknade bara till och tankte att jag skulle kolla mailen och en gora uppdatering...ska forsoka sova nan timme till sen....
inatt sa galler det, vi kor pa, allt ar i stort sett klart pa hotellet och jag ar inte det minsta nervos......an iaf....

miss my baby

efter en dag pa jobb nr2 och massa skvaller fran de som jobbat kvar hela tiden jag vart borta, sa kanns allt som vanligt igen...och att blanda mina 2 olika jobb kommer ga skitbra. paminn mig om det nar jag klagar pa att jag ar trott och irriterad... tiden kommer ga sa fort nar jag jobbar hela tiden och det ar precis det jag vill!
Nu ska jag forsoka sova, jag har en lang dag framfor mig imorgon, dagen innan den stora dagen....

har fatt en superlangt mail fran baby som verkligen made my day. Det kanns sa underbart att lasa, men samtidigt gor det sa sjukt ont att inte kunna ha honom nara. Vissa dagar orkar jag inte se bilder pa honom eller svara i telefon nar han ringer. Det ar konstigt men det kan faktiskt kannas varre ibland att se hans bild men inte kunna krama honom eller halla hans hand. Det kan verkligen gjora en galen att ha det sa har, jag tycker det blir jobbigare varje vecka nu...
jag ar sjukt glad att han ska komma hit snart, men vet hur knackta vi blir varje gang man ska aka ifran varann igen. Det ar som en cirkel som gar om och om igen...vi ses - har det underabart, nan av oss maste aka - det ar skitjobbigt, forsta dagarna grater jag konstant och har ingen kontroll over mitt humor alls, sen kommer man in i nan fas nar man ar helt avstangd och bara kor pa i 180 utan att forsoka kanna eller tanka for mkt, med svackor nar man totalt bryter ihop, sen planering igen for att vi ska traffas snart, langtan och fortvivlan over att det ar sa tomt utan den andra, sen blir man varldens gladaste dagarna innan man ses och sa ar vi tillvaks pa ruta 1. varje gang. Det funkar fortfarande - men energin forsvinner mer och mer for varje gang.

Snart.....snart......29 dagar kvar.........

skumt shampoo

hur kommer det sig att Sunsilk shampoo for brunetter luktar pepparkaka? Hur tankte de nar de forskade fram den serien, det vill jag garna veta......

image60

Love2

fran min alskling.....

babee I wish you were here with me sooo bad!! and I want you to know and understand something for me I have dedicated my life to you babee and no one else can come in between me and you and I would never do anything stupid to hurt you like cheat on you and I just need you know that you are my everything without you I could not breath cuse you are my air and you are soooo special to me thats why I love you soo much!! I hope you having a good day and I will talk to you soon love you babee Puss!

plotsligt kanns det inte sa jobbigt anda...man maste bara orka kampa.....

Love

image59

trist lordagskvall

sitter har och pluggar pa med alla mobler, lampor och konstverk som vi borde kunna tills oppningen...det gar ganska bra, men svarare att komma ihag alla namn pa de som skapat dem, och vilken land de ar fran.
Som extra stress sa ar det mobelmassan i sthlm nasta vecka sa kommer sakert komma massa fragor.....

suck...

och ute ar det sno och virvelvindar! Men jag pallrade mig ut for att kopa yoghurt faktiskt....

saknar baby sa mkt idag, skulle kannas 1000 ganger battre om han var har o myste i vintermorkret. Fy fan.
Jag alskar sno, men inte ovader! Tur att jag har te hemma...far mysa hemma sjalv ist.


 



hur barn blir till:

min underbara arbetskollega skulle dra på sig sånna där blå, plastiga skoskydd..men har lite stora fötter och de sprack....

-"Jaa kära vänner det var så min dotter blev till..."

image55

Kul med folk som kan vara ärliga =)

behöver nån som kan handla åt mig!

vill verkligen inte gå ut mer idag, + att jag är supertrött, men finns inget i världen jag hellre vill äta just nu än yoghurt...naturell yoghurt med lite frukt och honung i....
fan måste nog släpa mig ut i regnet igen......

min dag...

igar traffade jag en av mina vanner sen jag var barn, Martina, och vi hade nagra glas vin och babblade pa i tempo 180 som alltid nar vi ses. For det gor vi verkligen alldelens for sallan...och vi sager alltid att det ska bli skarpningen med det, men det blir aldrig det - men nu ska det fan tas tag i! Kanns sa kul att ha dej i mitt liv igen =)

Kom precis hem fran jobbet, idag har vi kampat med att lagga ut info och manualer i alla nastan 600 rum, och vi ar peppade till 1000 kan jag lova. bara 2 dagar kvar nu till the big day...........

har ni sett filmen "Juno"? Om den 16 ariga gravida tjejen....hade inte sa mkt forvantningar men det var faktisk ganska bra, och helt okej humor. Jag vart lite kanslosam i slutet av filmen men thats just me nu for tiden.
Rekomenderar iaf att ni borde se den!

image55

this is my year

idag känns det som att allt i mitt liv kommer fixa sig detta år. För första gången så är jag 100% motiverad och har en plan...=)
Jag har börjat jobbet som jag verkligen ville ha. Jag ska lyckas ta mitt körkort snart. Jag har både Josie och Jessie + lilla Z i Sverige igen - underbart!, Jag bor med en av mina bästa vänner, jag har kvar mitt gamla jobb också - precis som jag ville ha det, baby kommer snart till sverige, alla i min familj är friska och mår bra så det är verkligen den bästa starten på ett nytt år....

Nu ska jag snart iväg och ha de 2 sista utbildningarna innan vi öppnar på tis!
=)
ha en bra dag!

wanna be first?

det är verkligen helt sjuk vad vissa märken (ex, adidas och LRG) kör på med rasta färgerna just nu! Blir fortfarande förvånad, and even more när jag ser de människor som har det på sig.... jag kan lova att 85% av de som bär kläder med rasta inte har den blekaste aning om vad kulturen står för, om ens vad färgerna representerar?! Väldigt intressant att det blivit en sån "modegrej" i Sverige.

So to keep it going, fortsätter jag promota Rep.Ja - klädmärket jag samarbetar med från USA - och kläderna vi tar ut nu är superschyssta, om man gillar kulturen och musiken från the islands.

De finns tyvärr inte ute i svenska affärer än, vi jobbar på det, men kan beställas online - eller hör av er till mig så kan jag sälja till er för bra pris.
Just nu är jag the one and only som reppar dessa kläder i sverige, så kör på bara, alltid kul att vara bland de första med nåt nytt! om ni vågar.....................

image44image45

    

  

www.repja.com


Belle - trebarnsmamma i New York

Follow your heart ♥

RSS 2.0