ZZZZ!!!

Idag kommer bli en jobbig dag, jag är såååå trött!!!!!!

Lillen ville absolut inte sova igår, sist jag kollade på klockan var strax innan 3. Sen ammade jag runt kvart i fem, och sen strax innan 6 var lillen uppe igen. Efter det tyckte jag inte att det var nån ide att försöka sova längre - så nu sitter jag här, helt klart att gå till jobbet. Lillen har precis somnat om!

Hoppas ni har en bra dag allihopa!

Slappis söndag med familjen

Vi bestämde oss för att trots allt ge oss ut i blåsten och åka hem till svärisarna och käka middag. Vi, och vårat område här har som sagt ström och svärsiarna också - men mellan oss och dem var det som att åka i en spökstad. Svart, svart, svart bara sjukhuset som lyste upp i mörkret.


Kom precis hem och ska försöka lägga lillen. Elller rättare sagt så trodde jag att jag hade lagt lillen då han somnade i mina armar direkt efter att ha ätit, men så fort jag la ner honom så slog han upp sina stora ögon, log och sa nåt som lät som aggghrrrroooo! men betyder säkert "haha jag lurade dig mamma!" Så nu ligger han mellan oss i sängen och sprattlar och vi ska kolla på en film innan vi somnar.

Fel färg?!

Som jag skrev igår så bakade min fina man lite igår, och han skulle göra Red Velvet cupcakes från grunden. Det här med att baka från grunden är viktigt här därför att de flesta bakar från färdiga mixer som man bara blandar i ägg, olja och vatten i. Hur som helst, Red Velvet ska ha en djup röd färg, typ såhär:

Okej? Kevin råkade ha i rosa färg ist för röd, och de ser alltså ut såhär:

Hahaha. Men goda är de! I ♥ my husband!

 

 

Lillen, före och efter stormen ;)

Under dagen igår då vi åkte runt och försökte handla hem mer ljus, batterier och vatten. Han verkade inte riktigt gilla regnet och åskan....



Glad liten bebis idag!  ♥

It's over!

Gud va dramatsikt det låter, haha - men menades på ett bra sätt.
Det blev inte så galet här hos oss, som tur var! Strax innan klockan 4 imorse var jag uppe och ammade Kadien och nyheterna sa att Irene väntades komma med full styrka rakt mot vårat område och strax efter det gick strömmen. Som tur var (och hur det var möjligt vet jag inte....) men den kom tillbaks på efter bara några minuter. Samma sak hände en gång till under natten. Massa regn och starka vindar höll i sig under hela natten men lugnade ner sig under morgonen, och vi vaknade till ett ganska skönt väder! Molningt, och varmt - men med riktiga vindpustar. Jag tror vi kommer hålla oss inomhus ändå resten av dagen, då de pustar som kommer verkar vara starka nog att man kan tappa balansen av dem!



Värre än såhär har vi faktiskt inte sett från våra fönster åtminstonde, och det är grannens staket som fått en gren över sig. Jag vet inte om jag nånsin berättade det - men strax efter att vi köpte det här huset (men tillhörande djungel på bakgården, alla träd är nu borttagna) så hade vi oväder och ett av våra träd blåste ner och slog sönder SAMMA grannes förra staket. Hon gav oss en ordentlig utskällning och skickar fortfarande hatblickar varje gång vi ser henne, så Kevin skrattade gott imorse att "at least it's her own damn tree this time" Karma, kanske?

Tyvärr har inte alla våra nära & kära haft samma tur, flera av våra vänner fick evakuera igår och idag har telefonerna gått högvarv för att kolla varandras status. Tanisha & Okeeffe sitter utan el sen kl 2 inatt, och med ett nedblåst träd utanför huset. Clarks familj evakuerades då de bor nära stranden och kom hem idag till översvämmad källare och vattenskador. Det verkar som New Jersey fick värsta smällen, samt North Carolina innan Irene avtog i styrka innan hon slog till mot New York, och jag känner verkligen starkt för dem som sitter utan el och med vattenskadade hem just nu. En varm tanke också till de som förlorat någon pga stormen, ex fallande träd och elledningar.

Min mammas flyg är självklart inställt och vi vet inte när hon kommer bokas om till. Det låter kanske som en självisk sak att säga med tanke på vad andra går igenom - men det känns verkligen jobbigt att hon inte är här idag! Ja, jag har väntat och längtat efter henne sen jag var hemma i julas, och det var 16 månader sen hon var här ♥




Fortfarande......

...ström men jag borde väl inte säga så för lamporna blinkar så vi har nog snart strömavbrott här också, som stora delara av New York redan har. Vi har flyttat lillens säng från fönstret då de varnar för att fönsterrutor kan blåsa sönder-  men jag tror vi kommer ha honom i våran säng ist, speciellt om elen slås av. Vi ska helt enkelt gå och lägga oss strax och vänta ut stormen. Ja, hon har inte hunnit fram till oss än men det är som en liten flod på gatan utanför och träden vajar. Uppdaterar mer imorgon om vi inte sitter i totalt mörker.

Det närmar sig!

Nu börjar stormen Irene närma sig, och det har börjat blåsa och regna lite, inte alls farligt än så länge, men nyheterna visar ju ganska vilda bilder från North och South Carolina där den drar fram just nu. Vi har det lugnt och skönt just nu, Kevin bakar och jag, Liana & lillen ligger och slappar i sängen. Det kom evakueringsorder till alla hus i området från vattnet och upp till tågstationen här men vi bor precis på gränsen och på en liten kulle så vi får stanna kvar. Vi är inte oroliga för översvämmning i vårat hus men kanske mer att träden ska falla. Vi får se. Vi var i affären en sväng, hyllorna är tomma. Tomma! Det finns inte mycket kvar alls eftersom folk försöker stocka upp ifall de blir fast inomhus utan el eller kunna köra genom översvämmade gator. Jag tankade bilen igår men många bensinstationer hade idag skyltar att bensinen var slut. Ja ni, den som lever får se vad som händer helt enkelt.

Getting ready - STORM!

Jaaa hörrni, storm ska det bli, men förhoppningsvis inte så farligt som de pratar om. Vi har (som alla andra) förberett med ficklampor + massvis av batterier, vatten, snacks och ljus, just in case. Vi bor som tur är inte alltför nära vattnet så vi har inte behövt lämna huset som så många andra som de har evakuerat i förebyggande syfte. Jag tror/hoppas att den här Irene inte kommer träffa så hårt men sen kanske New York inte är de bästa att hantera såna här natursituationer..... iaf - det kommer nog absolut bli strömavbrott och översvämmade gator så vi får se hur det går. Min största oro är såklart mammas flyg, om det ställs in eller vad som händer. Den som lever får se - men imorgon eftermiddag tills söndag eftermiddag förväntas stormen slå till i New York så om jag inte uppdaterar eller syns på facebook så kan ni vara säkra på att vi sitter utan ström!

Jaja, jag ska ta en dusch och sen städa upp i köket, jag har en sockerkaka i ugnen faktiskt. Kan ju vara gott att ha imorgon om vi sitter här i mörkret haha. Wish us luck!


Snart är det dags....

....för min lilla mamma att komma hit, och äääntligen träffa hennes barnbarn! ♥ Va, förstår ni eller - hon har inte träffat lillen än, så det är verkligen på tiden - och jag är mer än redo och super glad att det bara är 2 dagar kvar! =)

2 dagar....countdown!

Dags att sova!

Kvällen har mest varit shopping, shopping! Jag behöver egentligen en ny höstgarderob, MEN det var bebis grejer som stod på listan. Mest till Kevins jobbarkompis lilla son, men jag hann med lite nödvändigt till Kadien också, bla blöjor och tvättlappar, och han har redan vuxit ur sitt lilla badkar så det blev en liten ramp/stöd för honom att ligga på i vårat badkar. Nu slappar vi bara och väntar hem Kevin, nybadade och fräscha =)

Earthquake!

Som tur var verkar den inte ha varit så allvarlig, inga skadade eller större skador som det verkar.

Jag & lillen var ute och körde bil så jag kände ingenting faktiskt, det gjorde inte Kevin heller som var på tåget in till Manhattan. Däremot kände alla andra jag pratat med att det skakade till, och vissa av våra vänners jobb har stängt ner tillfälligt då de var tvugna att evakuera de som jobbade och många känner sig oroliga för efterskalv och eventuell tsunami, fast de rapporterar på nyheterna att ingen tsunami är på väg hitåt. För säkerhets skull tror jag nog att nyheterna får stå på resten av dagen så jag har lite koll.

Hur som helst. Lillen somnade precis och jag passar på att städa ur hans garderob och plocka iordning lite grejer som Kevin ska ge bort till sin jobbarkompis som idag får ta hem sin lilla son från sjukhuset, han har legat på NICU i 6 veckor, då han var född väldigt tidigt och bara vägde runt ett kilo. Liten stackare, men har han växt på sig och väger nu tydligen runt 2.2 kilo! Det kommer alltså ta ett tag innan han ens växer i de kläder som Kadien hade som nykläckt, men eftersom han var född så tidigt hade de inte hunnit ha någon babyshower och saknar de mesta som behövs i babyväg. Oanvända flaskor, oöppnade blöjpaket i liten storlek, nappar och skor skickar jag med också - lika bra, det kan ju ändå inte användas just nu (dessutom hoppas vi nog på en liten tjej nästa gång det är dags....)

Back at work....

....redan liksom =( Inga glada miner här inte, men det är bara att köra på. Tyvärr har man bara 6 veckor (7 om man gjort kejsarsnitt!) betald mamma-ledighet, och mitt jobb gav mig 6 veckor obetalt på det, men mina 12 veckor är slut nu. Det var tungt att gå till jobbet imorse, och jag saknade Kadien redan innan jag hann ut på motorvägen! Det blir deltid i några veckor så det känns okej, och Kevin hade haft det supermysigt hemma med lillen själv så han var glad också. Men jaaaaa * suck* skulle helst vilja stanna hemma några månader till och mysa med bebis! Lite deppig är jag idag!

Mammas ♥ 3 månader!

Det här med att....

....i efterhand uppdatera sin blogg med vad som hänt sen sist är inte direkt enkelt, det känns som så mycket att försöka trycka in. Som sagt så var min pappa här, och under den tiden kom även min fina syster till New York. När pappa åkt så hade jag & syrran en vecka att bara umgås innan min vän Ida kom på semester! Med allt besök har det blivit en hel del shopping (för deras del mest, jag försöker hålla mig lugn eftersom jag inte jobbar just nu.....), ett stort antal restaurangbesök, och lite "turistande". Det har vart jättemysigt, men nu blir det att slappa lite - och ladda om innan mamma med vän kommer hit om 9 dagar. Full fart framåt denna sommar! =)

I'm baaaaack!

Nu har jag inget mer sällskap på några dagar så då ska jag lägga lite mer kärlek på bloggen.
Så! Hej igen då =)
Dagarena rullar på så fort, och på Måndag är det faktiskt dags för mig att gå tillbaks till jobbet......redan, inte alls redo för det. Idag åkte också fina Ida hem till Sverige, och min underbara, gulliga, roliga och fantastiskt galna syster tillbaks till Boston och ska på Måndag flytta hem till Sverige. Massor av tårar! Ikväll ska jag deppa, imorgon är jag tillbaks som vanligt.

Excuses!

Hörrni.....pappa åkte hem, min fina syster är fortfarande här hos oss, och min fina vän Ida kommer till New York imorgon. Jag har alltså fullt upp i stort sett så jag har inte prioriterat bloggen. Alls. Sorry. Men jag kommer absolut INTE att lägga ner den eller ha några längre uppehåll, bara lite tid att spendera med den familj & vänner som jag tyvärr bor ett hav bort från i vanliga fall..... ja, min syster flyttar hem till Sverige igen om 2 veckor så jag försöker spendera så mycket tid med henne som möjligt! Hoppas ni förstår.....

In the meantime, eftersom lillen är en sån liten social typ så hänger han ju alltid med oss ut och käkar, grillfester m.m och de här snyggisarna tror jag att jag måste klicka hem idag! Det blir nog bra för hans små öron för de sista festerna som är kvar innan sommaren tar slut....

*Pust!*

Imorgon är det måndag - och dags för mig att verkligen ta tag i att trakassera immigrationsverket! Mitt greencard gick ut i April i år, och efter mitt senaste möte så har jag inte hört nånting. Jag har ifs sett min status på deras hemsida, och de jobbar på mitt ärende, meeeeeeen jag behöver mitt nya kort nu! Det borde inte ta så här lång tid....

Om ni undrar så är det så att när man gifter sig in i att få uppehållstillstånd så är ditt greencard bara giltigt i 2 år, sen måste de göra en ny utredning och du måste ansöka om nytt uppehållstillstånd, gå igenom massa pappersarbete och fingeravtryck igen. Mitt greencard som jag väntar på nu är en förlänging på 1 år och sen nästa år kan jag ansöka om medborgarskap om jag vill. Vi får se hur det känns då, men jag gillar nog mitt svenska medborgarskap.

Ingen bloggning, betyder......

....att det inte händer så mycket just nu. I värmen har vi mest slappat hemma faktisk. Min fina syster (som inte längre uppdaterar sin blogg, så jag skiter i att länka henne!) har kommit till New York från Boston och ska nu spendera...nästan 4 veckor med oss tills det är dags för henne att åka hem till Sverige igen. Den dagen kommer jag gråta krokodiltårar :( Jag vill inte alls att hon ska åka hem.....

Just nu är det bara jag, Kev och lillen hemma, resten har dragit iväg med svärisarna ner mot vattnet för en promenad och middag, och vi ska väl också ge oss iväg strax, bara Kevin har fixat klart med evighetsprojektet gästrummet.....

Belle - trebarnsmamma i New York

Follow your heart ♥

RSS 2.0