Dagen sanning:

"Deleting your Facebook is like running away from home. You're only doing it for attention and you'll be back in a day."
=)


Kommentarer
Veronica

Hej

Har nyss hittat till din blogg, som varit rolig och intressant att läsa, dels för att du skriver underhållande men framför allt för att du är gift med en amerikan och bor i New York (tom på Long Island om jag inte har helt missförstått dig?!). Anledningen till varför detta är intressant för mig är för att jag själv gifte mig med en amerikan som bor på Long Island för drygt ett år sedan. Vi har hållit på o kämpat oss igenom immigrationsprocessen sedan dess och för några veckor sen fick jag äääntligen mina papper att jag är godkänd och får flytta dit (jag har alltså bott kvar här hemma i Sverige, medan han har bott på Long Island under hela den här tiden). Det har varit en sjukt lång och jobbig process o väntan (men det behöver jag ju knappast tala om för dig! :) ). I alla fall, nu börjar jag göra mig ”redo” (hehe om man nu någonsin blir redo för något sånt) o lämna familj och vänner och flytta till min man på andra sidan jorden.



För att göra en mycket lång historia kort så bor han hos sin mamma och vi har börjat leta efter någonstans att bo (alltså bara han o jag). Vi hoppas kunna börja med en lägenhet för att utifrån denna försöka hitta oss ett hus någonstans i New Yorks omnejd. Mina funderingar till dig är om du har några tips på bra områden som är ok att bo i (dvs inte Brentwood osv), gärna i närheten av Manhattan då min man nyligen har fått nytt jobb där inne o inte är ALLS är särskilt förtjust i pendlingen! ;) Jag har en liten (mja, jag tycker att han är liten iaf) hund som ska med (hehe ibland funderar jag på om min man gifte sig med mig för hundens skull…men jag tror jag struntar i o fråga:P), o vill gärna bo så att det går att gå långa promenader. Dessutom funderar jag om du kan ge några tips o råd inför själva flytten (eh helst både mentala o praktiska tror jag…har en känsla av att även om det känns ”lätt” just nu så är det rätt tufft när man väl kommer dit)?!



Många frågor och funderingar (o nu har jag ändå bara skrapat på ytan, men det förstår du säkert) och jag kan tänka mig att du får ett antal frågor som dessa o jag förstår att du inte kan hjälpa alla, men om du (mot förmodan) skulle få lust o maila mig o berätta lite så är du mer än välkommen och jag är mer än tacksam. Känner att jag skulle behöva lite tips och råd i det här, helst då från någon som redan gått igenom hela processen o verkligen förstår vad det handlar om.



…och sist men inte minst ett stort grattis till er son, en sån liten gullunge!



Tack på förhand!

Mvh Veronica

2011-11-29 @ 21:44:04
Veronica

Eh...hej igen...jag är lite dålig på sånt här..vet inte om du fick/ser min mail, antar att du gör det...men för säkerhetsskull så har du den här: [email protected]



Skönt att man har koll på läget! :P

Mvh Veronica (igen)

2011-11-29 @ 22:01:36
Carolin

Hej Isa,



Vet ej om du fick min forra kommentar sa jag provar att skriva igen.

Jag halkade in pa din blogg och borjade smalasa manga av dina inlagg och insag valdigt snabbt att vi har mycket gemensamt. Mi kille bor pa Long Island och planerna ar att jag ska flytta ner nasta jul och ga igenom den oandliga immigrationsprocessen. Kande aven igen mig i mycket du skrev om hur man som svensk kan kanna sig som en "outsider" mm. Din man och min pojkvan ar bada "black" sa vissa av kommentarerna du far hora har aven jag hort. Jag kommer som sagt att flytta ner till LI nasta ar men ar dar nasta varje helg. For tillfallet bor jag i Boston, har bott har sedan hosten 2009. Vore kul att komma i kontakt med svenskar i NY som ar i ungefar samma sits.

Hor garna av dig. BTW din son ar supersot :)



Kram Carro

2011-11-30 @ 23:02:40


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Belle - trebarnsmamma i New York

Follow your heart ♥

RSS 2.0