Citronrutor

 
Testade ett recept härom dagen som verkade supergott, men det var alldelens för surt för min del, och resten av familjen också tyvärr! Jag tror jag kommer testa göra dem med apelsin i stället får se om det blir bättre. De var iaf krämiga och perfekt botten så med en anna frukt tror jag absolut det kan vara en hit. Jag gjorde dubbel sats och hade med mig till Thanksgiving Dinner men som sagt, det mesta blev över och fick åka i soporna!
 
12 bitar
Botten
  • 2 1/2 dl (150 g) vetemjöl
  • 1 1/2 msk strösocker
  • 2 krm salt
  • 125 g kylskåpskallt smör
Fyllning
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1/2 dl (30 g) vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • finrivet skal av 2 citroner, gärna ekologiska
  • 1 1/4 dl nypressad citronsaft (cirka 2 citroner)
  • eventuellt florsocker till pudring
  1. Botten: Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl, socker och salt och tillsätt det kalla smöret i bitar. Nyp ihop med fingertopparna till en deg, eller kör snabbt ihop i matberedare.
  2. Klä en ugnsform, cirka 21 x 21 cm, med bakplåtspapper. Tryck ut degen i ett jämnt lager i botten av formen och grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter, tills degen börjar få lite färg.
  3. Fyllning: Rör under tiden ihop ägg och socker till fyllningen. Vispa ner mjöl och vaniljsocker och därefter skal och saft av citronerna.
  4. Häll den lösa smeten i formen och grädda ytterligare cirka 12 minuter tills kakan har stannat, men fortfarande är lite kladdig. Låt svalna och skär sedan kakan i rutor. Pudra eventuellt med lite florsocker, och förvara svalt fram till serveringen.
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Belle - trebarnsmamma i New York

Follow your heart ♥

RSS 2.0