Lite vårväder =)

Idag ska jag vara lite mer positiv än vad jag var igår kväll!
Vaknade till solsken iaf, det är ju en bra början. Idag har jag massa ärenden att springa: beställa persienner till alla rummen i huset, sen kommer de och installerar heltäckningsmattor på eftermiddagen, jag måste till posten och smart som jag är började jag precis med tvätten också. Det borde ha väntat tills imorgon....men,men. Jag skulle vilja Skypa med Jessie och Ida också, och kanske pappa om han har tid. Sen ska jag ringa mamma & mormor - vissa kanske blir imorogn ist. Imorgon har jag mer att göra - fixa klart våran baby registry i barnaffärerna som vi inte ens är halvfärdiga med *pust* det kommer ta tid att gå igenom allting!Fint väder, fast idag visar det "bara" 3º varmt, mitten av förra veckan var vi uppe i 15º!

Gravid v.26 (+1)

Barnet

Barnet kan höra ljud och ljudnivån inne i magen som kan nå upp till mer än 80 decibel. Det är ungefär lika livligt som en stökig stadsmiljö. Barnet lyssnar på ljuden i mammans kropp, magen som kurrar, nysningar och annat som händer. Det lyssnar även på mammans och omgivningens röster. Vikt 900 gram.

Mamma

Hela kroppen påverkas av graviditeten. Därför är det viktigt för kroppen att vara i god kondition. Motion ökar konditionen och välbefinnandet. Om du är van vid att jogga, simma eller gymnastisera kan du fortsätta med det i samma utsträckning som förut men undvik gärna hård träning och tyngre sporter. Om du inte motionerar regelbundet kan du ta dagliga promenader eller cykelturer. Eller kanske simma någon gång i veckan. Du känner oftast själv vilket tempo som är bra för dig. Det finns även olika gymnastikgrupper för gravida. Hör med din barnmorska!

Pappa/partner

Motion är viktigt. Det finns många fördelar med att motionera, både för kvinnan, barnet och för dig. För många är det lättare att komma ut om man gör det tillsammans. Ni kan gärna ta promenader tillsammans eller kanske simma.

MINA TANKAR: Vi har läst på flera ställen att bebisen öppnat ögonen nu och att om man lyser med en lampa mot magen så vänder sig bebis antagligen mot ljuset, eller försöker ta på det. Kul. Kevin har lekt med en ficklampa mot magen i flera dagar nu men jag vet inte om lillen verkligen bryr sig om det? Jag har haft en hel del ryggont och lite kramper - som ihållande mensvärk i högra sidan av magen. Värmekudden är min bästis!

Super trött!

Ahhhhh. Så. jävla. trött.
Efter jobbet skjutsade jag svärisarna till flygplatsen för de ska till Florida i 1 vecka. Härligt. För dem som får semester och för mig som slipper all galenskap några dagar. Det är påfrestande att jobba heltid, fixa hemma, vara gravid och inte ha en enda minut för mig själv.

Väntar på att Lee ska komma hem med maten. Jag har haft 0 aptit hela dagen så nu är jag hungrig, alltså - hunrig, trött och irriterad. Fantastisk fredagskväll hörrni.

Klockan är 9 på morgonen....

...och jag har redan hunnit vara hos doktorn, på banken och tankat bilen. Bra jobbat!
Nu sitter jag hemma och käkar frukost, det spöregnar ute * usch* Ska släpa mig till jobbet strax - fast jag mycket hellre vill krypa tillbaks i sängen med min fina älskling som snarkar....
Ha en bra Fredag allihopa!

Hot Pink.

Var och fick naglarna fixade idag. Igen. Jag hade pillat på nagellacket så mycket senaste dagarna att det såg hemskt ut och som jag alltid säger - jag känner mig inte kvinnlig utan snygga naglar. Det känns bra med lite sommrig färg - men sjukt mycket som jag saknar lååånga naglar med fina designer. Efter bebis har ploppat ut och växt upp lite så kommer jag vara back on track igen =)

Snacks!

Mina nya chips som Kevin köpt till mig. Supergoda. Lite kryddiga och väldigt knapriga, typ popcorn ska det vara som. Jag vill bara visa er. Det är det här jag gör ikväll - käkar och slappar. Har precis pratat med syrran i telefon i säkert 3 timmar, haha, mina fina lilla syster som alltid har så mycket att babbla om ♥Bio

Jaja. I söndags i alla fall så vart det bio tillslut. I am number four. Bra film men inte orginell direkt. Helt okej liksom. Påminner om Heroes och Push och alla andra TV-serier och filmer om folk med övernaturligt krafter, ja fast de här i filmen är från en annan planet. Anyway - det bästa med att gå på bio här i USA är popcornen och allt annat man kan äta =)

First of all...

...lite gravid babbel....igen!
Var hos doktorn imorse igen för rutinkoll. Allting såg bra ut, men förvirrad som jag är - eller snarare som de är, så missades ett litet test vid gynundersökningen och jag måste tillbaks på Fredag igen. Ingen störra skada skedd dock, det är skönt att de vill ha koll på läget. Så för att svara på Hanna's (welcome back girl!) fråga, jag har läkarbesök varannan vecka pga att jag gjorde en...vad det nu hette på svenska..."cone biopsy" för ca 2 ½ år sen då jag fick veta att jag hade cellförändringar i livmoderstappen. Tydligen tycker de här att jag är i riskgruppen för att föda tidigt vilket gör att de vill kolla mig med jämna mellanrum. Dessutom fick vi veta tidigare i graviditeten att pumpkin hade svullna njurar och det är också något de vill hålla koll på via ultraljuden. Det har gjort att jag fåt sjukligt många ultraljud redan. Nån som vet nån forskning om ifall det är skadligt?

Pumpkin var iaf inte alls på humör att samarbeta idag, han rullade ihop sig som en liten igelkott så de kunde varken mäta honom eller se njurarna. Men allting annat var bra - förutom att de tycker att jag gåt upp för mycket i vikt. Jag har nu idag, gått upp 9 kilo totalt. Imorgon är jag i vecka 26.  Jag vet inte hur, jag äter som vanligt och som jag gjort i flera år, kanske lite oftare att jag slappar och käkar mindre nyttigt - speciellt när jag blir superhungrig! Annars är väl problemet att jag tränar jag ju knappt ingenting just nu, simmar några gånger i veckan men that's it. Jag måste verkligen ta mig i kragen när det blir ljusare ute och börja ta långa promenader eller nånting!

Annars var dagens roligaste absolut en äldre dam i vänterummet hos doktorn (måste tillägga att hon var vit, alltså min hudfärg) som hade viskat "congratulations" till Kevin när jag skrev under mina papper, bara för att sen säga "...but is she really having your baby?" Haha, vissa personer verkar fortfarande inte vana med mixade par ;)

Störig Söndag.

Här sitter jag mitt i kaoset.
Musik, TV och playstation - allt på samma gång, och det är precis som vanligt i det här huset. Lite för mycket för min del, jag är sjukligt trött! Vi var uppe med tuppen imorse och var på en föreläsning om hur man barnsäkrar hemmet, och om vilka vagnar, spjälsängar m.m som är säkrast och godkända. Direkt hem och Skypade med Ida, sen telefon med mamma och Jessie- men det bröts ju efter bara någon minut =( Vet inte vad som hände mellan våra telefoner....sen gav jag mig på husfru grejerna: har tvättat flera maskiner, och stortstädat. Nu skulle jag verkligen behöva en powernap men det funkar inte med allt oljud! Skulle egentligen på bio ikväll också - men med Kevin fast framför sitt playstation tvivlar jag på att vi kommer iväg....

Igår var vi i huset heeeela dagen och fixade, kom hem sent och beställde hem pizza och kollade på filmer. Inga partypinglor här alltså! Mina svärföräldrar däremot kom hem runt 5 imorse efter att ha vart ute och festat!

Nya bilder på magen


Bilderna tagna i Torsdags så vecka 25+0.

Det växer som sagt.....fast jag tycker verkligen man ser bättre utan kläder - eller det ser inte lika stort ut med kläder rättare sagt. Med vissa tröjor kan jag fortfarande helt dölja magen om jag skulle vilja. Det vill jag ju inte förstås! =) Jag gillar tjockismagen och folk verkar gilla att klappa på den (irriterande med folk man inte egentligen känner ju....) men det funkar. Som en av Kevins kusiner som vi mötte förra helgen på en restaurang han klappade på magen flera gånger innan han kom på sig själv och frågade om det var okej, haha....

Gravid v.25 (+3)

Barnet

Barnet kan känna igen din röst och reagerar mer på mammans röst än andra ljud. Ett korttidsminne har utvecklats. Barnet ligger och växer och mognar. Många rör sig mycket medan andra är mer stillsamma.

Redan från vecka 23 har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer.

Vikt 800 gram.

Mamma

Olika kvinnor har olika magar. På en del börjar det synas först nu medan andra fick mage för länge sen. En del är nästan helt runda medan andra har mer putmage. Barnet kan trycka mot din blåsa vilket kan göra att du behöver gå på toaletten oftare än vanligt. Många gravida börjar även få kramp i benen. Undvik att knipa med tårna eftersom det kan öka cirkulationen och fungera som en utlösande faktor.

Pappa/partner

Kanske kan du nu höra fostrets hjärtljud utanpå magen genom att lägga örat mot magen. Det kan ta lite tid att hitta rätt plats på magen och vinkel på örat, men det går efter ett tag. Fostrets hjärtljud är avsevärt snabbare än kvinnans, men desto svagare och kan blandas ihop med kurr från mage och tarmar. Det kan vara lättare att höra om man sätter en tom toalettrulle mot magen. Nu är det dags för ytterligare ett besök hos barnmorskan. Besöken äger vanligtvis rum under arbetstid och du har kanske svårt att motivera för dig själv och kolleger att ta ledigt från jobbet vid varje besök. Men tveka inte att prioritera åtminstone några besök. Då blir din delaktighet i graviditeten naturlig. Fyra öron hör bättre än två. Vi hör olika saker och ställer olika frågor. Väl hemma kan ni prata om vad barnmorskan sa och inte sa. Engagemanget blir naturligt

Hos barnmorskan/kontroller

Nu var det antagligen ett bra tag sen ni var hos barnmorskan sist. Mycket har hänt sen inskrivningsbesöket. Vid det här besöket får ni en chans att prata igenom ultraljudet och hur ni mår för övrigt. Barnmorskan kontrollerar hur livmodern och barnet växer. Med ett speciellt måttband mäter hon avståndet mellan blygdbenet och livmoderns överkant. Sedan skrivs värdet in på en kurva för att följa utvecklingen. Barnmorskan kontrollerar också ditt blodtryck, blodvärde och blodsocker, och ibland tar hon ett extra urinprov. Barnets hjärtljud avlyssnas med tratt eller Dopton (ultraljudsförstärkare). Under detta besök får ni även välja förlossningssjukhus samt erhåller moderskapsintyg att skicka till försäkringskassan. Om du har tungt arbete kan du hos försäkringskassan ansöka om havandeskapspenning. Fråga din barnmorska eller gå in på försäkringskassans hemsida för mer information.

MINA TANKAR: Jag tycker jag springer hos min doktor/barnmorska stup i kvarten. Varannan vecka går så fort, på Onsdag ska vi dit igen. Delsvis känns det skönt att de vill ha superkoll men sen så har jag läst om att ultrljud kanske inte är så himla bra för bebisen, och jag har ju haft en hel del redan - och fler ska det bli.... Ont i svanken blir värre och värre tycker jag men värst är det på morgonen och ibland på eftermiddagen på jobbet. Fortfarande lite illamående. Vi håller på att välja sjukhus inför förlossningen och också alternativ om hur jag vill föda - som sagt - epidural är inget för mig kanske man ska ge sig på naturligt?!


Every week brings us closer to you

Idag mår jag av nån anledning lite bättre, tack och lov. Fortfarande supertrött men det är allt. Eftersom jag hade tagit en 2 timmars powernap (haha) igår kväll. Som sagt kollade jag på TV tills Kevin kom hem, sen vaknade såklart pumpkin när daddy kom och klappade magen och så var det full rulle sen. Lillen sparkdes och slogs, och Kevin sjöng och knuffades tillbaks. När de väl lugnade ner sig runt 2 tiden var jag sjukt hungrig så gick upp igen och käkade yoghurt. Somnade efter 2.30 nån gång - och därför är jag aptrött idag.......
Jaja, jag ska inte klaga! =) Trots allt är jag överlycklig att jag är gravid och det är så mysigt - men kan inte fatta att det snart är över och pumpkin kommer vara ute hos oss sen! ♥

Spännande dokumentär

Idag är jag helt utslagen. Tror att jag börjar bli förkyld också, men jag har haft jobbigt illamående hela dagen, supertrött och ont i svanken/kramper. Irriterande. Somnade ett tag efter jobbet och nu har jag fastnat framför en dokumentär på History Channel om de hemliga symbolerna på $-sedeln = pyramiden med ögat = freemason = konspirationsteorier. Jag gillar det, som ni säkert vet, jag har ju skrivit om freemason förut, det facinerar mig lite. Dessutom letar de efter - och har hittat fler "gömda" symboler som ska tyda på att dollar-sedeln var designad av personer som var medlemmar i freemason och att de verkligen existerar och satsar på New World Order. Skrämmande - men intressant!

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Hur var eran alla ♥-ns dag?
Hoppas den var faaaantastisk!

Själv pussade jag lite extra på min sovande man innan jag åkte till jobbet, fick X antal samtal från min fina man till jobbet för att hålla mig uppdaterad att han fortfarande älskar mig (ibland undrar jag verkligen hur det kommer sig att man chef inte ger mig sparken, haha!) Efter jobbet var jag ute och käkade middag med svärföräldrarna och Lee, hem och duscha sen kom Kevin äntligen hem. Fick ett superfint halsband, massa lotter och en vackert kort. Kevin har alltid vart bra på presenter, det är en av hans talanger haha...
Vitt guld/guld/diamanter.
Det tog mig ett tag att se att det är en kvinna som håller ett barn, så det betyder extra mycket att få det av honom just nu.

Senare ikväll ska jag skrapa mina lotter, håll tummarna att jag vinner massa pengar. Men kom igen nu då - om jag gör det så kan jag ju flyga hit hela min familj till förlossningen och mysa hela sommaren! Det låter ju bra.

Uppdatering från helgen

Helgen var full fart framåt, jag hann knappt sitta vid datorn alls. Var ute och käkade middag med Lee och Val på fredagen (min efterätt på bilden, vanilla cheesecake) Kevin hade jobbat dubbla skift från Onsdagen och kom hem runt 9 på Lördag morgon, jag gick upp strax efter det, var och fixade min naglar, kom hem och skypade med pappa och sen åkte vi till huset och fixade. Blev kvar där till strax efter 21-tiden. Skulle egentligen ut och festa men stackars älskling var supertrött och vi släpade oss ut och käkade mysig middag - sen hem och somnade runt midnatt! Haha, vilka gamlingar..... Söndagen var vi i huset heeeeela dagen, jag hann prata i telefon med mamma ett tag på eftermiddagen.... kom hem runt 20.30 igårkväll och duschade och slappade framför en film. Inget roligare än så!

Däremot är det skönt att huset börjar bli klart. Eller kanske inte klart men redo att vi ska kunna flytta in iaf! Ser fram emot det! =)

 

Gravid v. 24

Barnet

Hörseln är väl utvecklad. Barnet känner igen mammans, partnerns och eventuella syskons röster. Den hör även mammans hjärtslag. Nu börjar det bli lite trångt där inne.

Barnet känner vad som är upp och ned. Balansorganet i innerörat har utvecklats. Nu börjar nästa viktiga utvecklingssteg av hjärnan.

Nu har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer.

Vikt 700 gram.

Mamma

Din livmoder har växt så att den når över naveln. Nu kan du känna hur det spänner och trycker ju mer magen växer. Du kan få en del krämpor som halsbränna, ryggont och ont i benen. Du kanske också måste gå och kissa oftare. Många drömmer livliga drömmar nu. En del gravida samlar på sig vatten och får svullna ben framemot eftermiddagen och kvällen. Lägg upp benen på bordet eller stolen och vila dig. Du kan också använda stödstrumpor. Dina bröst har blivit större och du behöver säkert större BH med bra axelband. Kanske har du uppmärsammat att vätska kan sippra fram ur brösten. Brösten förbereder sig för sin kommande funktion, mjölkproduktionen. Varje bröst kan öka 200-400 gram men det är mycket individuellt.

Pappa/partner

Nu kan du nog känna fostrets aktivitet utanpå magen. Kvinnan kan känna buffar och sparkar betydligt tidigare. Du får ha tålamod. Det är vanligt att rörelserna avtar så fort man lägger handen på magen. Man gör sig gärna en bild av hur bebisen ligger, men det är svårt att känna fram den bilden om man inte är proffs. Det kan visa sig att det du trott vara huvudet i själva verket är rumpan. Barnmorskor kan sin sak och kan visa hur barnet ligger om ni är nyfikna.


MINA TANKAR: Allting går fortfarande så himla bra. Jag trodde faktiskt inte att jag skulle ha det så enkelt under graviditeten - eller so far so good kanske jag borde säga....lite ryggont har jag börjat få, och smått illamående har kommit tillbaka men det är småsaker. Däremot har pumkin verkligen fått in några ordentliga sparkar den senaste tiden, rakt upp i revbenen! Mindre skönt! Men bara han växer och mår bra så får han boxas och sparkas hur mycket han vill ♥

Snabbis - jag har inte tid! =)

Min helg...ger ingen tid för bloggning. Tyvärr. Det får bli en bättre uppdatering typ ikväll eller imorgon, men vi försöker städa ur och fixa med alla små detajer i huset just nu. Mattor till sovrummen kommer installeras snart, och likaså alla dörrar så....det känns lite som slutspurten just nu! Sorry - ni får helt enkelt vänta =)

Läkarbesök & mina ultraljudsbilder

Var hos läkaren idag igen, utan Kevin. Hade en liten panikattack (typ) igår kväll när jag insåg att jag måste ta blodprov utan honom. Jag är ju som sagt hysteriskt rädd för just blodprov.... men efter att ha släpat med mig Lee och gett mig fan på att jag ska vara en good girl så tog jag det tillslut. Efter lite tjafs och gråt - som vanligt. Hade dessutom samtal med min barnmorska och undersökning av livmodern, det verkar okej fortfarande - ingen risk att jag går in i tidig förlossning just nu så nu är det lugnt i 2 veckor till innan vi måste kolla igen. Sen gjorde de ett snabbt ultraljud för att kolla pumkins njurar igen, tydligen har de sett lite svullna ut innan - men även njurarna såg fina ut idag =) Tyvärr ville han inte ligga i en bra position för bilder, utan vred och snurrade runt konstant!

vecka 8
vecka 9
vecka 12
vecka 20
vecka 22
vecka 24

One born every minute

Oh my God, Oh my God, Oh my God! Det är ett TV program som handlar om förlossningar. Filmat på riktigt sjukhus, riktiga förlossningar, riktiga situationer. Jag förbereder mig. Men det var så dramatiskt idag, hemskt var det - jag vet inte om jag verkligen ska kolla på sånna grejer nu alltså.... eller ska man det? Vara beredd på allt liksom?

Planering

Allstå - VAD ska jag hitta på till Kevins födelsedag? Han fyller ju faktiskt 30 detta år så borde ju vara nåt speciellt iaf....vad tycker ni - fixa party eller släpa iväg honom på en liten weekend-resa eller nåt? Svårt att hitta på något bra! Förra året fick han ju fallskärmshoppningen - som han älskade, och jag vet att en annan sak han gärna vill göra är att testköra nya bilar på sånt där race, men vart hittar man info om sånt?!?
Tur att jag är ute i tid för det här kan bli svårt..........
vecka 23 (+5)Det växer, lilla pumkin börjar verkligen trycka ut min mage! Dessutom börjar min navel slätas ut så jag väntar på att den ska ploppa ut ;) Vissa dagar tycker jag knappt man ser magen alls, eller så är jag storleksblind...men det är klart, med kläder på ser man inte lika tydligt hur stor jag börjar bli.....

No honey - don't pay me any attentionJust ja, jag måste ju bara berätta hur uppmärksam Kevin är när han spelar playstation, jag hade duschat och fixat mig för att åka och käka, men Kevin var inne i spelet i sina dammiga kläder, så jag sa "baby, I'm clean and ready - but you are still dirty, go take a shower and get clean!". Inget svar. 5 minuter senare tittar han på mig och svarar han "why are your feet not clean if you just took a shower?" Orka. Inte alls uppmärksam, haha.

7 Februari

Äntligen funkar blogg.se igen!

Direkt vi kom hem från huset igår somnade jag. Supertrött. Vi sprang på Ikea och Lowes igår och letade lampor till huset, sen målade jag bebisrummet en sista gång medans Kevin fixade och spacklade vissa småsaker. Det har alltså vart en fullspäckad "fixar-helg" *Pust!*  Idag har jag träningsvärk i armarna, benen och nacken efter att ha klättrat och sträckt mig fram och tillbaks hela helgen, haha. Det var nog bra för mig - träning är inget jag har prioriterat senaste månaderna, tyvärr....

Så fast jag sov i stort sett 8 timmar inatt så har jag vart sjukligt trött idag på jobbet, och jag borde egentligen sova redan = dags att duscha och gå och lägga mig.

I love the way you kiss

Kvällen igår var...priceless. Jag skrattade så sjukt mycket, men strax efter 2 inatt så blev det bara för mycket för gifta & gravida mig och jag släpade med min tjejerna hem. Efter att ha uppdaterat kvällen för Kevin så somnade vi efter 3.30 nångång, men det var verkligen en hysterisk kväll! =)

Jag vaknade imorse av att pumkin körde galen kickboxning där inne, vi kunde faktiskt se på magen när han sparkade till! Sen släpade vi oss upp, köpte med oss frukost och åkte till huset. Resten av dagen har vi målat och städat. Det börjar se bra ut nu, äntligen!

Kvällen blir nog lugn, jag är helt utmattad idag. Inte lika pigg och partyglad som min älskade syrra som drog till Canada igår, haha, hon vet verkligen hur man lever livet =)

GRATTIS PAPPA!

Finaste, bästa pappa som fyllde år idag! GRATTIS ♥

Tjejkväll

Väntar på Tanisha och Lee ska komma hem, sen drar vi på tjejkväll, eller Passion Party hos en jobbarkompis. Kommer nog bli en intressant kväll =)  Hoppas ni haft en underhållande Fredag också!

For my pumkin ♥


Svensk mat, igen.

Jag kom hem från jobbet och lagade mat direkt. Kevins familj hade tjatat om köttbullar (igen) så det blev det. Potatismos för mig och svärfar och Kevin, pasta åt Lee och ris åt svärmor haha, snacka om att vara kräsna.... Jaja, det tog nästan hela min kväll iaf, och nu är det bara duschen och sängen som gäller! Jag tror jag har kommit in i en trötthets-period igen =( Dessutom var jag upper sent med älskling igår kväll och kollade på TV, vaknade sen runt 5 av att han hade somnat med sitt playstation påslaget och en av kontrollerna på min kudde. Haha. Snacka om att vara beroende...Kanske måste skaffa en sån här t-shirt snart, haha!

Imorgon efter jobbet blir det iaf middag med vackra Jennifer så det ska bli mysigt.
Jaja, men jag är väl den enda som är uppe nu iaf - ni sover säkert...eller är på väg upp strax (iaf du Linda, alltid uppe tidigt!!) Go Natt på er! ♥

Damn it!Jag måste bara....det här är faktiskt supergulligt, fast jag tycker ifs att man ska vara försiktig om vad man säger inför barn.... men ja - det här fick mig och Kevin att skratta ihjäl oss igår kväll. Det visades på ett nytt program som heter "seriously funny kids" som Heidi Klum kör nu. Sjukt underhållande! Om ni kan se det online eller om det visas på TV hemma måste ni spana in det!

Gravid v. 23

Jag tar infon från Blimamma.se idag - de känns som den var mer innehållsrik än vårdguiden....Bebisen:

Nu är bebisen omkring hela 29-31 cm och väger ungefär 575-690 gram. Den ser vid det här laget helt mänsklig ut och liknar en liten bebisdocka. Ansikte och kropp liknar dem hos en nyfödd.

 

Bebisen bildar underhudfett i rask takt men ser fortfarande lite röd och skrynklig ut eftersom huden bildas i en snabbare takt än underhudsfettet. Den röda färgen kommer av att huden börjar förlora sin transparens och bildar pigment. Du känner antagligen bebisen röra sig en hel del där inne när den sparkar och slår på livmoderväggarna. I takt med att den växer blir det mindre och mindre plats att röra sig. Ben, muskler och organ växer stadigt.

 

Bebisen rör navelsträngen och olika delar av sin kropp med händerna för att utforska. Den kan nu suga på tummen "på riktigt", istället för att bara stoppa den i munnen. Den fortsätter att svälja fostervatten och vätskan och sockret som den får i sig på det viset fungerar som ett komplement till den näring som den får från dig och moderkakan. Du kanske kan känna små "skutt" i magen när bebisen hickar på grund av vätskan den svalt.

 

Bukspottkörteln mognar och kommer att bilda insulin som hjälper till att bryta ned socker.

Du:

Din livmoders översta del finns nu c:a 3 cm ovanför din navel. Din totala viktuppgång ligger förmodligen omkring 7 kg . Du kan får s.k. Braxton-Hicks kontraktioner vid den här tiden. Dessa sammandragningar kommer inte regelbundet och bör inte kännas smärtsamma. De är till för att förbereda din kropp inför förlossningen, och kommer att öka i styrka allteftersom graviditet fortlöper.

 

Du kan kanske känna sammandragningarna om du lägger din hand på magen. Bebisen kan förmodligen känna hur livmodern mjukt klämmer och masserar den, men det skadar inte bebisen så det finns ingen anledning till oro.

 

Fet fisk kan vara nyttigt för bebisens utveckling och det finns tecken som tyder på att kvinnor som har fet fisk i sin kost föder barn med en bättre utveckling av synen, enligt en studie från universitetet i Bristol.

 

MINA TANKAR : Har haft lite illamående i några dagar, annars bara bra. Känner tydligt när lillen ligger långt ner och vride roch väder på sig, hela magen blir hård och känns nästan som träningsvärk. Kevin kände första sparkarna i helgen ♥

 

1 Februari

Yeeeyy idag kom andra paketet jag hade beställt, äntligen!
Tur att det kom idag, en hel vecka efter "stormen" och tydligen har inte UPS kunnat leverera pga snö...vilket är komiskt då vägarna vart helt okej i flera dagar nu. Men som sagt - perfekt tajming - imorgon väntar vi nytt oväder, dock med is och snöblandat regn i NY men vad jag har sett och hört från andra stater så ser det inte mysigt ut! Hämtade precis hem Kev från tåget och det är sjukt isigt ute redan så kan tänka mig att det blir jobbigt imorgon....
Nu - sängen!

Små onda saker....

God Natt Darlings!

Nu har jag fått nog av den här dagen, jag tappade precis en stor tändsticksask. Jag vet. Det låter inte så spännande men fan va drygt det är att plocka upp miljoner tändstickor....

 

Lite shopping för pumkin

Så vi hamnade såklart på Babies R' Us igår och började registrera vissa saker vi önskar oss inför våran babyshower. Det var mycket roligare än jag trodde det skulle vara, och Kevin gillade det också. Vi spenderade flera timmar med att leta bebisgrejer, mysigt. Dessutom shoppade vi loss på inredning till babyrummet, som väggdekorationer, tavlor, kuddar m.m. Eftersom både jag och Kevin gillar apor och det har vart en intern grej mellan oss sen vi började träffas så blev det naturligt att vi bestämde oss för djungeltema i lillens rum. Däremot behöver jag välja en grön färg nu ist för de blå som jag virrade mellan förra veckan - detaljerna på väggarna måste bli gröna! (Tack för alla förslag ändå hörrni, ni är så gulliga!)
Kevin köpte den här också:Orka. Haha.

*suck*

Fick ett brev idag med alla mina papper jag skickade in till immigrationsverket. Stämplade med rött. De hade tydligen fått mina ansökningar 2 dagar innan deadline. Fattar ni va irriterande- jag var stressad att jag var ute i sista minuten - och så skickar de tillbaks allt bara för att de fick breven innan deadline. Härliga USA - jaja upp och hoppa bara att skriva ut nya och dra kopior på allt igen, och sen skicka iväg det one more time.

Hejja, hejja.

Belle - trebarnsmamma i New York

Follow your heart ♥

RSS 2.0