Out and about...

Ja, som sagt igår blev det tillslut IHOP (yes! jag vann! haha) och sen snöskottning som urartade i nån slags snökrig med att kasta och hälla snö på varnn ist för att kasta snöbollar. Sen gav sig Leelee in i leken och då hamnade vi i en snöhög ist. Sem vanligt alltså - det går inte att vinna snökrig mot Kevin....

Sen det gamla vanliga, tvätt och lite städning. Hängde med Tanisha och hennes familj några timmar, käkade och sen somnade jag strax efter 1 medans Kevin spelade playstation.

Idag har jag redan hunnit prata med mamma i telefon, och pappa på Skype. Och klockan är bara 2! =) Käkade nyss frukost och nu ska iväg till mobilaffären, sen iväg och börja leta bebisgrejer, barnvagn och sånt som säkert kommer ta ett tag att klura ut. Sen blir det säkert att ta det lugnt ikväll igen.

Förretsen fick jag hem en superfin tröja idag som jag beställde från Macys förra veckan, väntar på lite fler paket men sen ska jag uppdater sakerna i bloggen. Jag var lite orolig att deb inte skulle passa - men tur nog så gjorde den det!


Go Morron!

Vaknade för nångra timmar sen men har slappat i sängen. Kev bestämde sig för att stanna hemma i helgen, så dagens planer är att åka och skotta fram huset, fortsätta måla bebisrummet och jag försöker tjata till mig en frukost på IHOP innan det....jag måste säga att det går halvdåligt han verkar inte alls vara på humör för det.

Olive Garden och mera snö

Har precis kommit hem från middag och massa ärenden med Tanisha. Hon behövde en kväll ifrån sin man och dotter. Vi hann med lite nödvändig tråkig shopping - alltså: salt att få bort snön med, lotion, städprylar, hårspray m.m. Sen käkade vi middag på Olive Garden, alltid lika gott - det enda som suger nu är att jag inte kan dricka vinet haha, de har verkligen supergott vin där. Det blev Sprite till maten ist - jag åt lax och broccoli. Sen var jag hem och bytta BMW'n mot svärmors Jeep ist innan jag körde hem Tanisha. Det har frysit på nu och jag fick inget stopp på bilen, idag kan vi snacka om att glida fram....dessutom har det börjat snöa igen!



Nu blir det duschen, sen sängen med min bok innan Kev kommer hem. Det är meningen att han ska åka bort imorgon med sina killkompisar och komma tillbaks på söndag, men jag vet inte om det kommer hända pga vädret. Vi får se. Isf har jag redan planerat in en shoppingdag imorgon, jag behöver lite nya, större kläder och viktigare - underkläder! Vi får ser hur det blir.

French!

Jag känner mig verkligen okvinnlig utan naglar! Jag tycker mina händer ser manliga ut haha, men jag tog av tipparna när jag fick reda på att jag var gravid (tydligen ska man inte ha akrylnaglar, nånting om att det finns ämnen i akrylen som kan vara skadliga för bebisen - vad tror ni om det? Bara påhitt eller är de kanske överförsiktiga här i USA bara?) Hur som helst, tippar av - och sen dess har jag låtit naglarna vila. Nu har jag hittat nånting annat. Gelnagellack. Tydligen ofarligt. Skonsamt för naglarna och inte massa farliga ämnen. Vanlig manikyr men med nagellack som stelnar i UV-ljus. Stannar på naglarna i 2-3 veckor utan problem sen måste man fixa nytt. Jag fixade fransk manikyr tidigare idag efter läkarbesöket - såhär blev det:



Fint och fräscht men alldelens för korta! Men som sagt - det ska stärka naglarna och snart borde de väl ha växt ut lite till....

Snön smälter!!


Jaaaa hörrni det är (tydligen) 1º ute idag och eftersom de var snabba med att salta överallt igår så smälter det undan snabbt! Däremot blir vägarna slaskiga ist, vi klarar oss ganska bra eftersom vi bor mitt i en relativt traffikerad korsning, men på vissa mindre vägar här omkring kan man knappt ta sig fram idag heller. Det fick jag absolut lära mig imorse - jag har svärmors lilla BMW idag och den gillar inte att köra i snön, haha.....

Folk blir så upprörda när jag säger att de inte ska klaga på snön! Det blir verkligen kaos här för minsta lilla, men jag förstår att det beror på hur det sköter snöröjningen. Borgästaren här i New York har verkligen haft det jobbigt i vinter, det blir så illa ibland att varken ambulans eller polis kan ta sig fram - vilket har resulterat i hemska slut i olyckor, eller som en gravid kvinna som inte kunde få hjälp i tid och hennes bebis dog. Igår såg jag på TV:n en man som berätta att hans fru hade fått hjärtattack och dog, ambulansen kom inte fram förrens dagen efter....

Info. Vecka 22

Barnet

Ögonlocken täcker hela ögat. Barnet är känsligt för beröring och flyttar sig om du buffar på det. Naglarna har vuxit ut och täcker fingertoppen. Lungblåsorna utvecklas men är vattenfyllda hela tiden i magen. Vätskan pressas ut vid födseln. Vikt 510 gram.

Mamma

Hormonerna som förändras i din kropp kan göra så att tandköttet svullnar upp och att du har lättare att få karies. Kom ihåg att sköta din tandhygien ordentligt. Bäckenuppluckring kallas även symfyseolys eller foglossning. Bäckenlederna mjukas upp hos alla kvinnor under graviditeten. Det är en normal process för att utvidga bäckenet. En del kvinnor kan få smärtsamma besvär. När bäckenlederna mjukas upp blir bäckenet mer rörligt och ostadigt. Ofta uppstår värk i korsryggen, ner i skinkorna eller från blygdbenet mot ljumskarna. Det finns hjälp att få. Prata med din barnmorska.

Pappa/partner

Ta vara på tiden under graviditeten. Fyll på kärlekskontot och fördjupa er relation. Passa på att göra saker som kan bli svårare att göra när barnet kommer. Gå på bio eller restaurang. Bjud in era bästa vänner till en fest. Åk på en kortsemester. Ta hand om varandra.

 

MINA TANKAR: Inga besvär alls! Inte särkligt illamående, har inte spytt sen precis när vi kom tillbaks från Sverige så i stort sett 4 veckor nu! YEEEY! Inga kramper, inte ont (tack och lov!!) Däremot sover jag dåligt. Inskaffade ju en sån där helkropps kudde för några veckor sen och den är bekväm, men jag vaknar ändå flera gånger per natt och vrider och vänder på mig. Hungrig heeeeela tiden - men inga cravings. Bebis sparkar och gör sig påmind helst på kvällrna när jag ska sova, eller när jag äter - och det är himla mysigt att känna knuffarna!

Läkarbesök och magen

Precis hemkommen från doktorn, mitt första besök utan Kevin men det gick ju bra ändå. Hade det vart sprutor inblandade hade jag totalvägrat, men det var ett litet ultraljud och sen att mäta livmoderstappen + samtal med en av sköterskorna. Inget allvarligt - lillen slogs och rumlade runt så hon inte fick bra ljudupptagning på hjärtat, det tog ett tag innan han lugnade ner sig. Ilsken liten person det där haha! Jag får lägga in lite ultraljudsbiler den så ni kan se skillnaden från när det bara var en liten böna....

Alltså det här med att vara på smällen (som kevin säger på hackig svenska, haha) och samtidigt bo i ett annat land är ju lite jobbigt. Jag vill ju helst kunna ha mamma med hela tiden och få tips och råd, och jag blir orolig för ibland har jag verkligen ingen koll på vad de snackar om - speciellt med alla termer och förkortningar på engelska!



Kort taget igår

Tack iaf att gulliga personer ville hjälpa mig hitta information, eller som en vecka för vecka kalender om bebis, tack Erika som tipsade om vårdguidens! Den verkar bra, så jag kommer lägga upp lite info varje vecka om hur det ligger till =)


Vecka 22 (+1)

Nu är jag alltså inne i vecka 23. Himla fort går det! Dags att ta nya bilder ikväll, försöker ta varje torsdag. Jag har fortfarande inte hittat nån bra sida på internet som ger all info jag vill ha för varje vecka som går, men har en uppdatering på mobilen som skickar nya info varje torsdag och den har superbra info, dock på engelska....
Tydligen är lillen ca 28 cm lång redan, och jag känner verkligen att han blir starkare varje dag! Det kickboxas och knuffas ordentligt där inne, och jag kan känna på utsidan av magen ibland när han rör sig.... tyvärr har Kevin aldrig matchat in att känna - det verkar som pumkin alltid lugnar ner sig när Kevin lägger händerna på magen - eller så sparkar han på ett helt andra sidan haha...så vi väntar.....hoppas det kommer snart - jag vet att Kevin längtar efter att få känna lillen ♥

Imorgon är det dags för ultraljud igen (extra kontroll) och min första kontroll att jag inte är på väg att föda för tidigt. Kommer behöva gå varannan vecka från och med nu då jag opererade mig för lite mer än 2 år sedan, och tydligen finns risk att jag föder för tidigt. Det vill jag verkligen inte! Första läkarbesöker utan Kev också, så det känns lite jobbigt.

Snö!

Det komer en hel del snö, men jag fattar ändå inte varför det klaga så mycket...? Vi har kanske 4-5 decimeter just nu, men om det är nåt man borde klaga över så är det hur det sköter snön, eller skottningen....plogbilarna började inte köra förrens imorse när jag var på väg till jobbet (jaa, det tog ett tag att köra dit idag...) och de skyfflar upp all snö mot infarter/utfarter och blockar ju då andra vägar...men, men....jag tog mig till jobbet och hem igen utan större problem. Svärmor och svärfar och Lee har vart hemma idag - deras jobb stängde, "snow day", MEN inredning vettni - det är superviktigt att folk kan få tag på fast de sitter insnöade så vi håller ju öppet ;) Det var bara jag, min chef och 2 personer på lagret som släpade oss till jobbet idag, så det gick inge bra att få mitt jobb gjort- ist blev jag fast att svara i telefon, och det har verkligen ringt heeeeela dagen * suck* Vi fick iaf pizza levererad till kontoret, beställt av chefen så lite trevligt ändå (gravid eller inte - mat funkar alltid att muta med, haha)

Svåra val.....

Sååå, bebis rummet....hur svårt ska det vara egentligen att välja ur saker till en liten krabat som inte ens kommer bry sig? Det blir beige på väggarna men nu har jag problem att välja vilken blå färg som blir detaljerna, vad tycker ni? Okej jag vet att man inte ser bra på bilderna - men jag får seriöst huvudvärk av att glo på färgerna, jag kan inte bestämma mig....


Kyckling sallad

Gårdagens middag

Konstant hungrig. Irriterande. Idag har jag verkligen haft humörsvängningar haha, så oväntat - men 0 tålamod och verkligen lust att gråta. I'll get over it. Pratade med syrran i telefon, som alltid lika upplyftande (lycka till imorgon gumman!)

Det snöade imorse, sladdade till jobbet och fick veta att chefen gett mig en egen parkeringaplats pga pumkin, hon vill inte att jag ska hinna halka på väg från/till bilen och dörren, gulligt av henne! Sen slutade det snöa och blev slaskigt regn ist, men nu toksnöar det igen! Förväntas 11-13" vilket är.....ca 3 decimeter tror jag. Jag hoppas i hemlighet att hon stänger kontoret imorgon så jag kan slappa hemma och kanske baka...eller bara slappa och kolla på film... =)

No subject

Segis. Bloggen lockar mig inte efter jobbet. Sängen gör det däremot!
Jag spanar runt lite online och funderar på om jag ska börja shoppa lite inför våren, det känns som det skulle vara kul, men sen ser jag all snö där ute...och mer ska det bli! Imorgon kommer tydligen nästa snöstorm - får se om det verkligen blir "storm" elller om det bara kommer snöa några decimeter!

Igår kväll gjorde jag middag med svärmor, hon lagade köttfärslimpa och jag gjorde stuvade makaroner, haha. Lite hackad tomat med vinäger och kryddor till det, det blev gott faktiskt. Lite annorlunda, men alla verkade gillade det. Jag hade drömt om stuvade makaroner sen jag var hemma i Sverige och mormor hade lagat mat, tyvärr då jag hade matförgiftning =( Kevin däremot tyckte det var supergott så jag får tacka mormor Ammie att jag har en till maträtt att välja på att ge till min man ♥

Nu ska jag går och spana om det finns nånting snabbt att äta, jag är superhungrig! Sen ska jag gå och lägga mig med min bok, och kanske hinner ta en powernap innan älskling komemr hem och vill umgås...


Baby room

Idag har vi vart i huset och fixat. Jag började måla bönans rum, eller böna...det var länge sen det var en böna - Kev kallar lillen för pumkin, mest eftersom min mage börjar svälla upp och se ut som en pumpa, haha. Men pumpkin kallar vi lillen för här hemma så överför det i bloggen med från och med nu!

Hur som helst, det blir beige och blått (eller möjligvis grönt) på väggarna, jag har en vision...haha - så lite kreativ är jag, jag får visa när det är helt klart sen. Jaja, jag har precis duschat av mig allt färg så nu blir den en snabbis till affären för att köpa lite snacks och yoghurt innan vi ska käka middag! (By the way - jag väntar fortfarande på att få häftiga cravings - men ingenting än så länge, tyvärr.....)

Invinger mammakläderna!

Drog på mig mina nya tights, och en av topparna som svärmor gav mig, inför middagen i Manhattan igår. Absolut superskönt och mjuka kläder - men jag känner mig....jag vet inte, lite okekväm med att jag faktiskt inte kan ha mina "egna" kläder. Jag måste nog vänja mig!

Middag var trevlig iaf, har lite bilder men de måste fixas till lite innan de kan laddas upp, så det kommer senare - och jag tror Juicy har mer bilder än vad jag har så jag ska tjata till mig dem med....

 

22 Januari

Var uppe sent inatt och vaknade tidigt imorse. Fattar inte varför! Tog en lång promenad med älskling (det var -10° ute imorse men vi klagar inte...inte efter Sverige, haha!) Sen kom nya kylen/frysen och nu lagar Kevin brunch medans jag slappar vi datorn. Vi får se hur dagen blir, antagligen slappar vi, men möjligt att vi åker över och börjar måla bebisrummet - ikväll ska vi inte till Manhattan och käka middag med Juicy och hennes vänner.
Ja, ja - dags att äta! =)

Tacos

Kom hem från jobbet och somnade direkt! Vaknade 2 timmar senare och var superhungrig! Ingen var hemma och efter att ha grävt runt i kylväskorna och snön (ja det hade snöt mer inatt...) utan att hitta nåt gott att äta bestämde jag mig för att släpa mig iväg och hämta hem mat. Tacos. Helt okej. Bebis vart glad och slog lite extra volter - tror det var pga att jag drack pepsi, haha. Stackaren - blir helt hyper där inne - men det ska väl kännas att det är Fredag? ;)

 

Nu väntar jag på att älskling ska komma hem, vi hade ett litet tjafs igår och jag var nog lite, lite överkänslig och har fått flera fina "I'm sorry" - sms under dagen. Jag har ifs skrattat ihjäl mig på jobbet idag anyway så mitt dåliga humör var redan bortblåst! De 2 tjejerna jag delar kontor med är verkligen galna, Amy dricker hot sause med sugrör från shotglas ist för att hälla det på maten - sen käkar hon massa is för att bli av med att det brinner i munnen, haha. Nikki råkade skicka ett sms till en av våra leverantörer (mail som egentligen skulle gå till våran web-avdelning) där hon kallade deras kundtjänst för idioter - av misstag såklart - och fick mail tillbaka att hon borde redigera sina mail innan de skickas ut. Tur att min chef är sån superbitch att hon bara skrattade och ringde upp leverantören och sa att hon höll med! Efter att jag flyttat in på min nuvarande tjänst så gillar jag mitt jobb - ups and down - men mest pga av tjejerna jag delar kontor med. Dessutom är det ingen som stör oss och när vi vill ha aerobics och stretcha mitt på dagen i några minuter så gör vi det =)

vecka 21 (+2)




Magen växer VERKLIGEN - jag ser det inte själv, men på bilderna så visar det ju tydligen! Folk säger att jag har en "typisk" tjej-mage eftersom den sitter så högt, men barnmorskan sa pojke, så vi kör på det. Lilla bönan som lever rövare där inne i stort sett dygnet runt.

Gravid babbel, part 2

Uttråkad som jag var när jag kom hem från jobbet bestämde jag mig för att börja läsa in mig på vilket sjukhus jag ska välja för förlossningen.... jag har 3 att välja mellan som min barnmorska/doktor samarbetar med - vilket betyder att jag kan ranka dem i den ordning jag vill - men OM hon skulle befinna sig på något av dem redan då det är dags, ja då måste jag gilla läget och åka vars hon är....

Efter att ha läst hela kvällen på hemsidor och vad folk skriver och tycker om mina alternativ så har jag rankat dem. Det var inte så svårt, men självklart ska jag planera in att åka och besöka mina två favoriter och se till att jag gillar dem i verkligenheten också!

Däremot är jag nervös för 2 saker. De använder inte lustgas här - vilket bara ger mig ett riktigt alternativ: Epidural. Jag har sagt hela tiden att jag vägrar ryggmärsbedövning men vi får väl se.... det andra är att verkligen inte vill dela rum med andra direkt efter forlossningen. Bara 1 av sjukhusen ger alternativ till privata rum, så jag måste verkligen prata med Kevin - och förhoppningsvis täcker våran försäkring det sjukhuset!

What to do?!

Gravid babbel

Jag tror att mitt hår och naglar växer....antagligen pga alla vitaminer jag äter nu. Jag har inte färgat håret alls sen jag fick veta att jag var gravid, och inte vart på nagelsalongen heller för den delen...tills i Lördags. Jag bestämde mig för att prova gel-nagellack som tydligen ska sitta i 2 veckor innan man måste göra om det. So far so good och förhoppningsvis har jag tillräckligt långa fina naglar snart så jag kan göra fin fransk manikyr igen......

Igår var jag och bytte lite av kläderna svärmor hade köpt mig, eller bytte storlek kanske jag ska säga. Hon hade köpt allt i olika storlekar eftersom det är svårt att veta hur det sitta på kroppen. Kläderna kommer iaf från Destination Maternity och jag gillade verkligen affären när jag var dit. Kommer nog bli en liten shoppingrunde där senare, om nån månad eller så.....Dessutom säljer de en hel del böcker, speciellt för blivande pappor - ska nog välja ut en till Kevin sen!



Och imorgon är jag tydligen 21 veckor! Mer än halvvägs ♥

Dagens middag:

Grillad kyckling med jasminris och sallad. Enkelt och snabbt.

Jag har inget tålamod alls med att laga mat. Speciellt inte om jag bara lagar mat för att jag måste, och inte för att jag har planerat värsta nyårsmiddagen, då kan det vara kul.

 

 

Påfyllning i garderoben

Jag har vägrat mammakläder. Typ. Jag fick ett par gravid-jeans i julklapp av mamma & mormor som Kevin hade tvingat mig att prova när vi var i Sverige. Jag gillar dem, helt vanliga skinnyjeans med plats för magen =) Anywayyy, annars har jag bara rensat och rensat min garderob utan att fylla på nåt nytt alls.

Min fina svärmor kom hem med en stor shoppingbag med kläder till mig idag! Hon och Leelee hade spenderat kvällen med att springa i butiker och leta nya kläder till mig, så gulligt. Jag fick 2 par finbyxor, ett par tights, 2 partytoppar, 2 tröjor, några par trosor & BH, och hon hade handlat lite bebiskläder till bönan som hon gillade. Det var verkligen nödvändigt och jag är så glad och tacksam för att min svärmor finns.

Lite av allting =)

Jag var först uppe imorse, och klev rakt i vattenpöl på köksgolvet. Både kyl och frys har dött och allting höll på att smälta....det är lagom kul när man har ismaskin i frysen....så mamma - nu har vi också trasig kyl, komiskt va? =) Kylväskor och vissa saker har vi ställt ut så det funkar okej ändå, och hoppas det kan bli fixat imorgon, typiskt nog så räknas idag som helgdag och ingen kunde komma och reparera... Jaja, jag håller på att laga mat, fläskkotletter i vitlök och BBQ-sås, fisk som jag har marinerat i italiensk salladsdressing och ris. Hoppas det blir bra, jag fick ta vad jag hittade nergrävt i snön liksom, haha!

 

Igår kväll var vi på bio, "The green hornet 3D", riktigt underhållande men inte speciellt bra 3D-effekter...

 

 

Jag är så himla sugen på Starbucks kaffe, dygnet runt just nu! Jag försöker hålla mig från kaffe för bebisen skull - han är så aktiv där inne ändå - men jag tror faktiskt det blir en kaffe på väg till jobbet imorgon!

 

It's a boy!

 

Ja, faktiskt - vi hoppades lite på en pojke, fats jag hade en "känsla" att det nog var en liten tjej....
Men fel hade jag, och det känns himla bra att få en pojke först faktiskt. Vi är minst sagt överlyckliga över lilla bönan som växer där inne!

Ny seg söndag!

God Morgon!
Helgen är nästan förbi (redan) fast jag knappt gjort nånting.... Min fina syster kom hit sent i fredags kväll, vi babblade lite innan vi gick och la oss, och igår morse var vi ute på en Diner och åt frukost - men sen var hon tvungen att åka igen =( Verkligen snabbi,s men alltid lika kul att hon kommer och hälsar på ♥
Resten av dagen spenderas i bilen, känns det som iaf! Jag och Kevin var till huset en sväng, vi var på banken, och sen och handlade lite. Jag var hemma på eftermiddagen och började med tvätten och pratade i telefon med mamma medans Kevins städade. Perfekt uppdelning =) Kvällen blev middag från Olive Garden och vi kollade på "Inception".

Idag....vi var uppe tidigt men slappade i sängen med TV'n. Kev är på väg till huset och jag ska fixa klart tvätten och mina greeencard papper och sen får vi se. Jag skulle vilja ta en promenad när solen äntligen skiner! Dessutom behöver jag betala räkningarna......

♥ Min syster ♥

Det kom en del snö ändå natten till igår. Jag vaknade tidigt och gav mig ut och skottade fram bilarna och en liten gångväg från trappen ut till vägen. *pust!* Men det var skön morgongympa och jag vart superpigg. Fick lite hjälp av svärfar som tycker jag är alldelens galen, haha. Det tog tid att kör till jobbet eftersom de knappt plogat under natten men med Leelee's jeep med 4-hjulsdrivning gick det bra. Det var iaf plogat när jag åkte hem från jobbet!

Idag ringde lillasyrran med bästa nyheten - hon kommer hit imorgon! Eller, jag visste att hon skulle til New York på lördag med sina vänner, så det var verkligen en bra överraskning att hon kommer till oss imorgon för att umgås till lördageftermiddag då hon dumpar mig för sina vänner..... men det är helt okej ♥
YOU MADE MY DAYYYY MADDIE!


Snöstorm?!

Direkt efter jobbet idag åkte jag till Manhattan för att träffa Juicy, det var ett bra tag sen sist. Precis när jag körde hem från jobbet började snön falla - det är tydligen nytt "snökaos" på ingång i hela landen (nästan) vissa stater som aldrig har snö har tydligen snö nu också...trevligt. Anyway - käkade middag med Josefine och babblade, mysigt, och tog sen tåget hem med älskling. Inne i stan var snön okej, men här ute är det lite värre och vägarna är redan dåliga. Klockan är alltså snart 1 på natten, och det beräknas snöa till efter 7 imorgon bitti, får se om jag vaknar till ett samtal från min chef att de håller stängt på kontoret...

10 Januari

Jag borde ha vart duschad och redo att sova för länge sen, men neeeeeej...ingen självdiciplin här inte! Det ligger väl i släkten, hahaha.... har precis lagt på telefonen med syrran, hon ger mig alltid så många roliga saker att skratta åt, kvällens citat blir nog "Jag har inte ens självdiciplin att kolla ikapp på mina TV-serier" =)
Love you trollunge ♥

Jaja, nu ska jag ta tag i mig själv och få allt gjort och försöka gå och lägga mig innan Kev kommer hem. Bebisen gör kullerbyttor där inne så vi får se om jag kan somna. By the way så fick våran kompis barn idag, jag hade "1-gång-i-timmen" uppdatering unde dagen, eller från 8.30 imorse när vattnet gick tills strax innan 20-tiden när lillen föddes. *Pust!* I'm next liksom, men jag ser fram emot det.

Sov gott darlings!

godis och slappning...

Jag tror det är på grund av våran sena natt igår som jag vart helt utmattad idag - vet inte om det är åldern eller magen som är boven till att jag inte pallar alltför sena nätter längre....

Det blev alltså sovmorgon, några avsnitt av "vampire diaries", frukost, tvätta sängkläder, städa badrummen, slappa i sängen med min bok, laga middag med svärmor, prata med Jessica och Ida, och fylla i mina papper för mitt greencard. That's it - det är min sköna, avslappnade söndag. Just nu ligger jag i sängen med de sista bitarna av mitt svenska lösgodis och kollar på min man som spelar playstation. Jag var nyss med och körde några race men jag tröttnar så snabbt. Blir nog att sova snart för mig ist!

Imorgon är det nya vecka igen, och 5 hela arbetsdagar framför mig! Känns ju som jättelångt kvar tills nästa helg, eller Fredag då jag ska till läkaren igen.....

Night out!

Igår var vi till Manhattan och firade Nathalies födelsedag, vi käkade spansk mat på Calle Ocho som vi var på för 2 år sen för hennes födelsedag också...jag gillar verkligen inte maten där men det var trevligt ändå. Tog tåget + taxi igår pga snön och våran opålitliga bil, och var hemma strax efter 3 inatt. Nattågen hem är faktiskt den bästa underhållningen man kan ha, folk som sjunger, snackar skit och är allmänt fulla. Igår var den en tjej som hade ramlat och hade världens bula i pannan (men hon var glad ändå) och ett gäng med tjejer som hade allsång, riktigt kul - Kev lyckades fånga det på film, och när de började sjunga TLC "Waterfalls" och "Unpretty" var jag tvungen att sjunga med dem, haha.... Underhållande som sagt =)

Sleepy......


God natt (eller snart iaf...) darlings, jag ska krypa ner i sängen nu med TV-dosan och slappa lite. Jag vet att det är fredag men det spelar ingen roll, jag är supertrött!

vecka 19

Idag går jag alltså in i vecka 19, bebisen sparkar och verkar må bra och om en vecka hoppas jag att bebis vill samarbeta och visa om det är en liten tjej eller kille.....Idag tog jag ut min piercing i naveln också, det börjar bli på tiden!

Jag hann med att träffa Jennifer ikväll också, även fast bilen var på verkstan. Det konstigaste är att de inte hittat något fel med bilj*veln förutom att vi borde byta bromsar snart. Jaja, fick tillbaks den ikväll så vi får väl se om den kommer krångla med mig nu eller funka som vanligt, men som svärmor sa - den behöver snart skrotas!

Inte min dag!

Jag hade verkligen hela dagen utplanerad, jobba, handla mat, laga middag och träffa Jennifer. Superbra - hade sett fram emot att umgås med Jen i flera veckor nu, det var tyvärr länge sen vi sågs...MEN min älskade bil ville annat. Strax innan ett rödljus, mitt i vägen bestämde sig bilen för att dö. Dö, dö, dö, stendö. Tack och lov att svärmor gav mig AAA för några månader sen så jag fick ringa efter hjälp. Bärgningsbilen skulle ta 1 timme och 45 minuter. Efter 30 minuter dog mitt bilbatteri och varningsblinkersen med det, och eftersom jag blockerade ett körfält och det var mörkt ute så bad försäkringen mig att ringa polisen. Strax efter det kom en snäll liten polis och samtidigt stannade en annan bil så de hjälptes åt att knuffa bort min bil till en avfart i närheten. Det funkade att starta bilen med deras startkablar så jag fick poliseskort hem och avbeställde bärgningsbilen. Imorgon åker bilen in till verkstan! Som tur är så jobbar inte Leelee just nu så får låna hennes bil ist! Jennifer får vänta till en annan dag....

Nya bebisar

Kom precis hem från jobbet, ska bara byta om sen iväg till Kevins kusin och hennes lilla nya bebe. Hon har underbart vackra barn, så jag är säker på att den tredje är lika gullig, vi får se....

Svensk mat ♥

Liana ringde mig på jobbet och undrade om jag kunde göra köttbullar till middag ikväll, haha, eftersom hon alltid är så petig med mat så tar jag det som en komplimang! =) Köttbullar blev det iaf, men jag hittade inte min lingonsylt, får bli en tur till Ikea senare i veckan och handla lite....

*********************

Det var supertrevligt att gå på bio igår, det var evigheter sen vi gjorde det sist. Det blev efter många om och men "The Tourist" med Johnny Depp och Angelina Jolie, den var helt okej. Att käka popcorn var bättre =)

Idag har jag mått så himla konstigt, eller magen har kännts konstig.Ungefär som jag gjort 500 sit-ups och helt svullen, antar att bebis växer men det brukar inte spänna så mycket och vara så obekvämt? Hade svårt att sitta still på jobbet och kände att det ömmade nere i ryggen efter några timmar. Irriterande. Hoppas det känns bättre imorgon! Jag ska ta en dusch nu och sova tidigt, jag tror det behövs - fortfarande lite sliten......

Söndag kväll.

Gud va jag har slappat idag alltså! Vaknade runt 10, käkade frukost med älskling, bloggade lite, läste Expressen och sen somnade jag igen. Sen vart jag kvar i sängen till strax efter 15 - vaknade av att Kevin spelade sitt älskade playstation. Tog en dusch, blåste håret sen ringde mamma. Sen hamnade jag direkt på skype med pappa, och nu är jag tillbaks på bloggen =) Har i alla fall fixat planer för kvällen eftersom min man hamnar i nån slags dimma när han spelar, lite som "yes baby to everything you say - except if you ask me to get off the games" haha. Så jag ska fixa mig iordning nu för middag ute och sen bio med Nathalie och Clark. Trevligt. Måste bara bestämma mig för vart Kevin ska få ta mig till, det lutar lite åt Red Lobster eftersom jag är sugen på deras friterade bläckfisk med broccoli och paprika - det är verkligen deeeeelicious!

året som gick:

1. Var 2010 ett bra, eller dåligt år?
Det vart ett superbra år. 2009 var också bra så jag hoppas det håller i sig under 2011 också!

2.
Bästa oväntade grej 2010?
Måste ju bli att bebis blev till...kan man kalla det oväntat fast det var planerat? ;) Vi trodde iaf inte att det skulle gå så snabbt vi hade ställt in oss på att det skulle ta iaf 6 månader innan kroppen var igång efter alla år med p-piller. På andra plats ligger Kevins samtal att vi skulle till Mexico på semester ♥ På delad 2:a plats blir syrrans beslut att stanna längre i Boston! =)

3. Dog någon som stod dig nära?
Nej tack och lov, inte under 2010. Jag hoppas på samma för 2011.....

4. Vilka länder besökte du? Andra resor?
Meixco och mitt älskade Sverige. Sen var jag ju till Boston och hälsade på min fina syster under sommaren.

5. Är det något du saknar år 2010 som du vill ha år 2011?
Min familj såklart, och mina bästa vänner. Både mamma & pappa var här och hälsade på 2010 så jag hoppas på favorit i repris detta år. Lillebror får också släpa sig hit faktiskt!

6. Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas?
7 December varje år såklart eftersom det är våran bröllopsdag. Min första tanke var "när stickan visade gravid" men såklart kommer jag inte ihåg det datumet?! I början av oktober iaf....

7. Vad var din största framgång 2010?
Körkortet och nya jobbet + nya tjänsten på jobbet såklart.

8. Största misstaget?
Alla pengar jag spenderat på jag vet inte vad.....

9. Favorit kläder under 2010?
Tights, tunika, långa linnen.

10. Bästa köpet?
Biljetten hem till Sverige!

11. Vad spenderade du mest pengar på?
Saker till huset, ex: kakel och färg. Annars blir det nog telefonräkningen haha.

12. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Att mamma & pappa hälsade på, min syster som alltid ploppar upp här i NY med all energi, bönan i magen, Sverige-resan, mina fina vänner.

13. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?
Det här är ju svårt för jag är musiknörd, jag går igenom musik like nobody's business.....men om jag ska välja lite så blir det: Tatto farm/Peter Ram, Alla låtar på Major & Minor riddim för de var faktiskt fantastiska allihopa, Unconditional love/Jah Cure, Intimate reservations/Tarrus Riley, Pon di ting/Mavado, Comfort zone/Busy Signal och K'naan ft. olika artister med Waving flag inför fotbolls VM 2010 haha, den låten fastande verkligen i mitt huvud av nån anledning =)

14. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Absolut gladare. Tror det beror på att jag inte var lika stressad som under 2009.

15. Vad önskar du att du gjort mer?
Ringt hem oftare. Levt i nuet - jag brukar fastna i vardagligt som jobb, laga mat, sova. Jag behöver slappna av lite mer och ta vara på livet tror jag. Träna mer borde jag ha gjort under hösten.

16. Hur tillbringade du julen?
I Sverige hos mormor som det ska vara - men tyvärr inte vart de senaste 3 åren. Med bästa familjen såklart, kalle anka, julmat och godis.

17. Blev du kär under 2010?
Jag är konstant kär i Kevin.

18. Favoritprogram på TV?
True Blood, Vampire Diaries, Dexter och Nikita.

19. Vad gjorde du på din födelsedag 2010?
Mamma var här, och mina underbara man hade tagit ledigt från jobbet och vi käkade frukost på IHOP, sen iväg till Manhattan och gick på Intrepid Sea, Air & Space Museum som jag alltid velat gå till. På kvällen var vi ute och käkade middag med familj och vänner. Supermysig födelsedag!

20. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Det absolut självklara att ha familjen närmare.

21. De bästa nya människorna du träffade?
Jennifer som the one and only tror jag nog..... de människor jag redan har i mitt är de som jag vill ska finnas där för alltid. Det har verkligen rensats ut under åren i min väskapskrets men jag tror Jen är en av de få som kommer stanna kvar i mitt liv.

Så där ja, en liten lista iaf för att sammanfatta året som gick. Nu är jag superhungrig, bebig lät mig inte behålla maten igår så verkligen dags att käka frukost sen får vi se hur dagen blir. Ska försöka släpa mig till simhallen och möjligtvis köpa träningskort så jag kan börja simma efter jobbet, det ska tydligen vara lagom träning när man är gravid....

01/01/11

Ja ni, nytt år. 2010 var som sagt ett superbra år - så jag hoppas det håller i sig ett år till!
Vi stannade hemma igår kväll, kollade på filmer, käkade jamaicansk mat och slappade. Kollade såklart på Time Square på TV'n men sen gick vi och la oss runt 2. Jag känner mig fortfraande supertrött och hostan tar död på mig! Jag har gått tillbaks till hostmedicinen jag orkar inte puffa på den lilla grejen längre det hjälper absolut inte mig alls.

Igår - bra tajming på nyår och allt - kände jag bebis rörelser för första gången! Eller när jag tänker på det så har jag nog känt det i några dagar men inte riktigt kunna vara säker (så typiskt precis som alla säger så känns det så otydligt och kan ju vara inbillning eller bubblor i magen....) MEN igår var det verkligen tydligt. Jag kände av det när jag låg på mage först, men sen när jag vände på mig så fortsatte det röra sig där inne. Kändes som strykningar eller långsamma klappar nere i magen. Helt fantastiskt! Kevin är lite avundsjuk och har legat och klämt på magen men det är tydligen inte hans tur att känna än..... ♥

Annars blir det en lugn start på året - vi ska käka frukost med familjen, springa lite ärenden och hälsa på lite folk, sen över till huset och kolla läget. Ikväll blir det middag med Kevins familj och kanske bio. Precis vad jag orkar med haha. Hur var erat nyår? Jag hoppas ni hade det fantastiskt!!



bild från nyår 2009

Belle - trebarnsmamma i New York

Follow your heart ♥

RSS 2.0