Love it, love it!

Memorial Day

Helgen har vart superlugn, men eftersom jag har syrran på besök och lillen är min prio # 1 just nu så har datorn få bli liggande på sängen, bara använd för skype med familjen hemma i Sverige.

Denna helgen förra året var pappa & Lena på besök och vi hade superstor grillfest i parken, det var hur mysigt som helst, men som sagt så är det helt annorlunda i år. Det är helt fantastiskt att vara hemma med en liten bebis ♥ Vi grillade i och för sig igår och hade lite folk här som hälsade på, men annars har det bara vart mysa, kolla på filmer, käka och ta hand om Kadien såklart!

Min blogg kommer alltså bli lidande ett tag, men jag kommer komma igen sen - absolut.
Ha en bra vecka allihopa!
Förlossnings berättelse

Torsdag morgon så hade jag läkartid och jag var 1 cm öppen och bebis låg långt ner osv, men min doktor sa att det här kommer nog ta tid - speciellt eftersom det var min första graviditet och jag hade inga kramper eller nånting liknande. Dagen gick och jag började känna av små värkar när jag var på jobbet, så jag skickade ett sms till Kevin att vi kanske får bebis snart iaf! Han svarade att det är säkert bara för att doktorn hade tryckt och petat runt under morgonen och det kommer säkert gå över...... =)
Torsdag kväll spenderade jag ändå hemma hos svärföräldrarna "bara för att" ist för att vara ensam hemma. Jag kände lite sammandragningar och var väldigt obekväm, kunde inte ligga och vila, kunde inte stå upp och ville inte sitta ner, bara allmänt jobbig känsla....
Klockan 23 så hände någonting! Vattnet gick och jag kände direkt att värkarna blev annorlunda. Eftersom jag visste att Kevin skulle vara på väg hem snart så skickade jag ett sms "I THINK MY WATER BROKE!" och han ringde på 1 sekund och undrade vad jag menade med det? Haha, lite panik i rösten hade han. Efter att ha pratat i telefon med min doktor så bestämde hon att jag skulle komma in på kontroll, och svärisarna skjutsade hem mig för att möta upp Kevin hemma hos oss. Värkarna blev snabbt starkare och jag klockade dem 40 - 49 sekunder långa, med ca 2 minuters mellanrum. Väl hemma packade vi snabbt ihop de sista (nej vi var inte helt redo med sjukhusväskan....) och jag hann tydligen klaga flera gånger på att jag inte var beredd att föda barn eftersom jag hade vanligt smink, inte vattenfast på mig. Orka. Tydligen var det viktigt just då.....
Strax innan 1 på natten blev jag inskriven efter att de konstaterat att det verkligen var fostervatten, men att jag fortfarande bara var 1 cm öppen. Det kommer bli en lång natt sa min doktor innan hon försvann. De satte dropp (efter många om och men, och som Kevin säger - mina totalt bortkastade försök att få dem att inte sätta en nål i handen på mig.....) och monitor och jag varierade mellan att vara uppe och gå i rummet och att ligga i sängen och vila. Värkarna kom fortfarande med ca 2 minuters mellanrum och det var inte alls speciellt svårt att hantera med andning och Kevin som pratade med mig genom varje värk.
Strax efter 3 gick Kevin iväg för att köpa nåt att äta, och jag bestämde mig för att halvligga i en fotölj och bara fokusera på att andas genom värkarna, vilket funkade väldigt bra just då.
Runt kl 4 började det bli jobbigt, jag andades genom varje värk med Kevins hjälp och massage, och vid ett tillfälle så kollade jag alldelens för mycket på klockan och klagade irriterat att "why the f*ck has it been 4.10 for an hour already!" Haha, Kevin skrattade ihjäl sig vilket såklart irriterade mig just då. Nånstans efter det tappade jag koll på tiden och jag vet bara att det vart starkare och starkare värkar och jag hade svårare att slappna av till 100% som "the Bradley method" fokuserar på, men jag lyckades ändå hålla andningen lugn och tackade nej till droger varje gång de kom och kollade läget..... Jag varierade mellan att sitta i en fotölj, stå upp och sitta på knä lutad mot sängen. Kevin var helt fantastisk och jag gick helt in i att lyssna på honom och slappna av.
Vid 6.30 - tiden kände jag hur värkarna ändrades och det blev mer tryck neråt, och vi ringde in en sköterska för att kolla mig. Jag trodde inte alls att det var dags att föda - jag var beredd på flera timmar till med värkarbete eftersom alla sa att det skulle ta så lång tid med första förlossningen, men eftersom jag ville gå på toaletten var de ändå tvugna att koppla bort monitorn. Jag hade sagt till Kevin (tydligen, minns inte alls det men jag var väl fokuserad på annat) att om jag bara var 3-4 cm öppen när de skulle kolla mig så ville jag åka hem! Doktorn undersökte mig och sa att jag var 10 cm öppen och jag fick krysta om jag ville. Ganska direkt så kände jag att det var dags och efter några krystvärkar (minns inte direkt men kanske runt 5-6 st) så kom lillen ut!
07.09 kom han till världen ♥

Överlag gick allting super, och jag är väldigt medveten om att jag hade en enkel förlossning, MEN jag är också 100% säker att metoden vi valt att andas efter, och stödet från Kevin var anledningen att jag klarade mig igenom allting utan någon slags smärtlindring. Dessutom var jag glad att vara uppe på benen, kunna gå omkring och duscha direkt efter förlossningen, jag vet inte om jag hade kunnat det om jag hade haft epidural. Jag är sjukt stolt över mig själv, och över Kevin som var där under hela förloppet, och som såg allting och då menar jag allt - sen klippte navelsträngen och var världens stoltaste pappa!
Det känns bra att höra Kevin prata så gott om allting och när han berättar hela förlossningen för andra, och att han absolut skulle vilja göra om det igen. Jag med för den delen, hur mycket det än kändes just i det tillfället så är det så himla värt det efter att man fått en liten bebis!

BABY KADIEN ♥

Ja, kära vänner - våran lilla son föddes i Fredags morse och just nu njuter vi bara av att ha honom hemma. Vi fick äntligen hämta hem honom igår (tisdag) och det känns såklart underbart att han är ute från NICU och han mår bra. Gårdagen gick åt till att få lite grepp om ammning, blöjbyten och hantera bilbarnstolar, spjälsängen m.m haha, det känns ju som att man har superkoll innan men det är lite trixigare att få det gjort i praktiken.
Idag har vi vart på hans första läkarbesök och han fick sin första vaccination, och det gick bra också som tur var.
Som sagt så skriver jag på min förlossningsberättelse, men det tar ju sin lilla tid. Det kommer helt enkelt!
Så länge så visar vi upp våran lilla pumpkin:


Snabbt förlåt!

Äntligen lite uppdatering va? =) Jag såg att det var en hel del gamla kommentarer som jag alsrig sett förut, eller som jag aldrig godkänt. Jag har väl vart lite snurrig under graviditeten! Skyller på det..... så SORRY - och jag kommer absolut skriva ett nytt inlägg om hur/var och varför jag flyttade till New York, och hur det går till med processen att få sitt greencard....MEN - det blir seeeenare. Just nu är bebis det viktigaste i mitt liv och det kommer säkert bli mycket bebis-inlägg från och med nu!

Mamma ♥ bebis

God Morgon allihopa,
Jag är på sjukhuset fortfarande, men har precis blivit utskriven. Jag stannar dock tills senare idag, och min lilla bebis får stanna ytterligare en dag eller två som det ser ut just nu. Direkt efter förlossningen och efter att läkaren kontrollerat honom så flyttade de in honom på special care eller NICU med andningsvårigheter och lite vätska i lungorna. Han mår mycket bättre nu, och de kopplade bort hans små tuber i munnen och näsan igår (med extra syre) men han har fortfarande antibiotika genom dropp i armen. Det känns såklart snopet att bli fråntagen sin lilla älskling direkt, men igår eftermiddag fick jag iaf hålla honom och senare igår kväll fick jag mata honom den mjölk jag har pumpat ut i flaska. Det kändes underbart! Han är så fin ♥ Huvudsaken är att han mår bättre så självklart är jag glad att de tar så bra hand om min bebis.


Imorse när jag var in och klapppade på honom så var han mer alert än tidigare och senare idag så hoppas jag att jag ska få amma honom.
Som sagt så kommer en förlossnings berättelse sen, men jag skriver nog den när jag väl kommit hem.

Nu blir det att pumpa lite mer, sen frukost och sen kommer Kevin tillbaks lagom till nästa matning så han kanske kan få hålla sin lilla son också.

Kram till er alla, och tack för de gulliga mailen, sms:en och kommentarerna!


Jag har blivit Mamma♥

Jaaa hörrni, lillen bestämde sig för att komma lite tidigare än planerat! I torsdags kväll gick vattnet och i Fredags morse hader vi våran lilla älsklig. Det får bli en längre historia senare, men just nu ville jag bara uppdatera er om att jag INTE kommer uppdatera så mycket mer under helgen. Om ni förstår vad jag menar =)

Men vi mår bra, och är superglada

Gravid v. 37

Ja, jag missade vecka 36, tappade bort den i flytten, typ. Jag skyller på det - internet funkade inte och nu är det för sent, och bara...1 dag kvar till jag är vecka 38 - herrregud! Här är infon iaf:


Barnet

Barnet ökar fortfarande i vikt, men växer inte så mycket på längden längre. Barnet är fullt medvetet. Det lagrar näring i sina organ för att klara eventuella påfrestningar vid förlossningen. Barnet tränar sina lungor genom att dra in och trycka ut fostervatten i dem. Ändå är lungorna de sista av barnets organ som mognar. Nu ligger de flesta startklara med huvudet nedåt. Om inte, brukar man försöka vända det.

Vikt 3 kg.

Mamma

Det kan vara dags när som helst nu, men ta det lugnt. Många går längre än 40 veckor, särskilt förstföderskor. Att föda mellan vecka 37+0 och fram till vecka 41+6 anses normalt. Ditt fundusmått har planat av nu och växer inte lika snabbt. Många barn sjunker djupare ner i bäckenet nu. Det är vanligare om du fött barn tidigare. Brösten producerar redan råmjölk. Bäckenet är utvidgat. Den allra sista tiden kan gravida kvinnor få svårt att sova. Kanske kan man se det som en förberedelse inför alla vakna nätter som väntar tillsammans med babyn.

Pappa/partner

Många män kan känna sig mindre sedda och betydelsefulla för sin partner mot slutet av graviditeten. Det beror på att kvinnan fokuserar mer på sig själv och livet i sin mage. Hon funderar säkert väldigt mycket på förlossningen och är kanske orolig och lite rädd. Fokuseringen kan jämföras med någon som tränar och förbereder sig mentalt inför ett maraton eller någon annan stor fysisk prestation. Oroa dig inte, hon behöver all tid och allt stöd hon kan få. Fråga om du kan göra något. Föreslå att ni packar en väska med saker ni behöver vid förlossningen som står startklar när det är dags. Fokusera på sånt du kan göra.

MINA TANKAR: Ja sömn har jag ju haft mer av under min livstid =) Det är serious countdown just nu och jag har trott under hela graviditeten att bebis skulle komma tidigt, så jag börjar bli lite orolig att jag faktiskt kommer gå hela tiden ut - eller värre- gå över tiden! Okej, så hemskt är det kanske inte men jag vill absolut ha lillen här hos oss snart. Tvärtom vad texten säger så tycker jag att jag & Kevin kommit varann närmre senaste tiden - men det är nog väldigt mycket pga att vi bestämde oss för att föda naturligt, och med "husband coached delivery".  Kevin har vart väldigt delaktig i hela graviditeten och om möjligt så är nog han mer uppspelt än mig!

Sömntuta

Jag tror helgen tog död på mig. Eller så har kroppen fattat att jag är i slutet av graviditeten för jag mår värre än jag gjort på länge! Efter en jobbig dag på jobbet igår (trött, sammandragningar och sjukligt obekväm!) kunde jag inte sova. Var vaken till runt halv 3 inatt, somnade nån timme, vaknade och vände och vred på mig tills runt 7 imorse då jag bestämde mig för att skicka ett sms till min chef. Hon är super, så fick snabbt tillbaks ett sms att jag borde stanna hemma och vila. Somnade tillslut och vaknade runt 11 imorse då jag släpade mig upp. Jag bestämde mig ändå för att åka till jobbet så det blev en halvdag (13-18) men det var okej. Men som sagt - jag är MER än trött!

Meeeeen...16 dagar kvar till min due date och jag hoppas, hoppas att pumpkin vill komma innan dess ♥

Mysig helg

Söndag. Redan. Suck.

 

Helgen har iaf vart superbra, tycker jag =) Syrran & Emilia kom i fredags kväll och vi var direkt och käkade middag med svärisarna för att fira att Lee fyllde år förra veckan. Sen hem och sova, det blev ganska sent....

 

Igår slappade vi hemma i huset, var på mataffären sen hem och gjorde frukost. Hela eftermiddagen var vi i gallerian och kollade runt, gjorde lite, lite shopping och sen hem och vila lite. På kvällen drog vi till Manhattan för att fira Lee igen, haha, middag på Havana på Time Square - maten där är suuuuper om ni vill ha ett litet tips =) Efter middagen åkte jag och Kevin hem och de andra drog ut i New York natten. Tydligen så vart det inte en 100% party natt så det var synd....men de kom hem runt 5 imorse iaf.

 

Idag blir det slappis, igen. Ska duscha, käka frukost och sen springa lite ärenden. Det har vart superskönt att ha lite besök i helgen iaf, alltid lika kul ♥

 

Smygtitt - vårat nya sovrum ♥

Tro inte att hela vårt hem är grått nu =) Men sovrummet och badrummet är i gråskalor, eftersom vi gillar färgen + känns väldigt modernt. Ja, det var inte mycket men som sagt-  en smygtitt!

1:a besöket ♥

Imorgon kommer syrran, och Emilia hit och hälsar på över helgen, vilket blir våra första gäster som sover över. Kul. Inte för att vi har varken gästrum eller säng redo för dem, men luftmadrass i pumpkins rum funkar bra så länge.

Det är dessutom min sister-in-law's födelsedagshelg (hon fyller år idag, hurra!) så imorgon blir det middag, och på Lördag blir det middag + klubb i Manhattan för alla icke-gravida människor. Alla utom mig alltså. Hmm. Dessutom ska vi hinna med en hel del annat i helgen : shoppa mat, åka till de 2 sjukhus jag valt och kolla läget, fotograferas med magen, och det skulle vara superbra om vi hann plocka ur och sortera kartonger som står överallt i huset...*pust!*

Jaja, om jag sover nu så kan jag orkar med morgondagen, vilket först (såklart är jobbet 10-18) sen föräldrarkurs 7 - 21.30 och hoppas att syrran hinner fram till New York innan middagen som kommer vara runt 22-tiden. Wish me luck!

Uppdatering, gravid-babbel

Idag hade jag läkartid igen. Vecka....vad är jag, 37+1, tror jag.... vecka 38 alltså så vi närmar oss bebis ♥

Lillen har iaf sjunkit ner en bit och min doktor sa att hon kan känna huvudet när hon gjorde undersökningen, och...nu ska vi se - på svenska.....(vad hjärntvättad man blir när man inte använder svenska så ofta - speciellt inte om just gravidtermer!) Cervix = livmoderhalsen har blivit mjuk. Jag har haft förvärkar, eller Braxton Hicks contractions i några dagar nu så jag hoppas att pumpkin vill bli en Maj-bebis som jag hoppas på =)

Smygtitt - vårat nya badrum ♥

Eftersom vi flyttat in nu så är det väl dags att ni ska få se vårat hem....Viss är det fint? Jag är så stolt över Kevin som fixat nästan allting själv och ni kan ju se hur det såg ut när vi köpte huset.....

 

Mors dag!

Nu har vi äntligen internet, TV och telefon i vårat hus så nu blir det tillbaks till att uppdatera bloggen mer! Jag lovar =)
Det har ifs inte vart så mycket att uppdaera om den senaste tiden, jag har mest vilat efter jobbet - det är riktigt tröttsamt just nu att släpa sig upp på morgonen (efter att knappt sovit nånting) sen sittta i trafiken till jobbet, hålla sig vaken på jobbet hela dagen och ta hand om alla problem, sen sitta i trafik hem igen. Haha i-lands problem. Bara några veckor till sen blir det att vara hemma och mysa med en bebis ist ♥

Men som sagt - huset börjar bli ordning nu - finally!!! Bara gubbf*an som ska installera köket som behöver släpa sig hit nu (vårt fina Ikea kök ligger som pussel i massa kartonger), men efter det är vi klara med den här våningen.

Och...what else? Min fina mamma har bokat biljett att komma hit i slutet av sommaren! Yeeey, känns superbra! Ska bli så skönt att ha henne här att ta hand om bebisen när jag måste gå tillbaks till jobbet.

Idag är det mors dag här, så vi började dagen med att ta sovmorgon - superskönt! Sen åkte vi till IHOP och käkade pannkakor, var till gallerian en snabbis, sen mataffären och sen hem till svärisarna. Kevin har grillat hela kvällen och jag har tittat på =) Det var iaf supermysigt och god mat och skönt att bara slappa med kompisar och kevins familj.

Imorgon är det back to work, klara nog en vecka till heltid sen får vi se om jag ska gå ner till deltid....

Vecka 36!

Yeeeyyy - here we go!
Vecka 36 idag så snart är det dags, eller 36+0 alltså vecka 37 som de räknar...... snart dags för baby! ♥

I'm here - liten uppdatering!

Hemma hos svärisarna igen. Slappar hellre här på kvällarna än att vara hemma ensam i huset utan telefon, TV och internet! Shoppade lite efter jobbet, frukt och kex och småsaker att äta i huset tills vi får igång köket - kom hem och lagade mat, började fylla i mina papper för sjukhusen som ska skickas in, och nu slappar jag med Lee framför TV'n.

Helgen var superbra förresten - vi var på bilmässan i lördags och gick omkring i nästan 7 timmar! Jag var så trött och hade ont i kroppen efter det att jag nästan grät, haha. Söndagen sprang vi massa ärenden, var på Ikea, massa olika möbelaffärer, började packa upp bebisens saker och kläder, och tillslut hem till svärisarna och käkade middag. *pust!* Aldrig någon lugn och ro....

Belle - trebarnsmamma i New York

Follow your heart ♥

RSS 2.0