Mitt stora ♡

 
Världens busunge, men så mysig! Nu ska han i säng och sen blir det tvillingarnas tur. Sen min!
 
Imorgon väntas snöstorm, får se hur det blir.

Inte så lätt!

 
2 av 3 gosingar!
 
Jag trodde det skulle vara enkelt att hitta massa outfits till tvillingarna som var matchande. Lika men sen olika färger ungefär....men det är lite av ett mission faktiskt! Oftast när jag klär dem så blir det enfärgade onesies (body) och sen liknande byxor, eller att båda har randiga onesies och Mayia har typ  lila byxor och Makai blå. Jag har väldigt få outfits åt dem som är perfekt matchade. Finkläder är enklare såklart men just vardagskläder önskar jag att jag hade mer att välja på för att klä dem lika.
 
Jag tycker det är det som är grejen när man väl har tvillingar nu att få pyssla och klä dem gulligt och i liknande kläder.
När de blir äldre kommer jag garanterat inte göra det men nu medans de är bebisar så vill jag, och tror de kommer uppskatta det senare faktiskt.
 
Hur som helst- hade de vart två av samma kön hade det ju vart enklare då man bara kan köpa två lika outfits men som tjej/pojk bebisar hittar jag inte mycket, och inte heller mycket naturalt som kan passa dem båda..... några förslag kanske på bra hemsidor man kan beställa från? 
 

slappis....

....Söndagen började slappt. Frukost med heeeela familjen, pappa & lillebror kom ju i fredags. De hade med sig massa gott/onyttigt :) Speciellt gustafskorven var en överraskning som verkligen gjorde min dag!
 
Nu blir det att bada tvillingarna och få igång dagen sen köra pappa och brorsan till tåget då de ska på hockey i Madison Square Garden. 
 
Liiiiiite seg känner jag mig nog idag då jag och Kevin var ute några timmar inatt och firade en kompis födelsedag. 
 
Nej men lite Marabou kanske ger mig energi nog att sätta igång ordentligt ;)

Mamma vs. Pappa

Det här med Mommy-logic som jag nämde tidigare, är verkligen nåt som 100% är olik den logik som pappor använder - eller i alla fall MIN man- våra barns pappa. Vi skämtar mycket om det här hemma men det är verkligen så olika hur jag och Kevin tar hand om barnen.
 
Jag fuskar ibland med färdig mat/ ibland snabbmat till Kadien till lunch, men oftast så ser jag till att han äter något hemlagat även om det bara är något snabbt som pasta och köttfärssås. Kevin skulle lätt kunna ge honom mjölk och flingor till lunch och middag eller som här om dagen hade Kadien svarat att han ville ha hamburgare när Kevin frågade vad han ville ha till frukost (puh...han är ju 2 så vad förväntar han sig?) så det blev för Kevin att steka en hamburgare till frukost. Yoghurt och flingor till lunch - no big deal.
 
Jag tänker aldrig, aldrig klaga på hur Kevin tar hand om våra barn - för nyckelorden här är att han tar hand om våra barn. Hans sätt är olikt mitt med han gör vad som funkar för honom.
 
Jag packar i, packar ur, dubbelkollar och packar om blöjväskan varje gång vi ska någonstans. Jag minns en gång när Kadien skulle sova hos farmor och farfar och min man skulle förbereda allting och köra dit honom. Min svärmor ringde och underade om vi hade glömt att skicka med blöjväskan? Då hade Kevin vikt några blöjor och stoppat ner i jackfickorna på lillen, och pyjamasen hade Kadien redan på sig under sina mjukiskläder - det behövdes ingen väska då tyckte han. Daddy-logic.
 
Eller som när Kadien hade magsjuka när jag och Kevin jobbade i skift om varandra och jag lämnade honom nerbäddad i sängen med handdukar, en hink och en film - men fick ett mail av Kevin under dagen med Kadien lekandes på köksgolvet iklädd regnställ - lätt att sköjla av och galonbyxorna håller emot att det läcker överallt om den nu skulle vara så tyckte min man. Daddy-logic.
 
Min man har klippt sönder X antal bebiskläder i stället för att krångla av plagg fyllda med spyor och bajs. Klipppt fötterna av ett stort antal footsies/byxor med påsydda sockor för att barnen ska få plats i dem liiite längre. Daddy-logic.
 
Jag måste älska det!
 
Så alla som klagar på sina män och att de inte hjälper till eller gör "på rätt sätt" - sitt ner ett tag, drick lite vin och låt papporna hjälpa till - låt dem göra det på sitt sätt. Som Kevin skämtar ibland - "they're still alive, so I must be doing something right..."
 
 

Tips?

2013 var verkligen ett år som våran lilla Kadien växte enormt på. Vi slutade med nappflaskan precis i början av året så utan problem lärde han sig att somna utan sin mjölk på kvällen. Att sluta med nappen tog jag tag i direkt han fyllde 2 år. Kevin drog iväg en långhelg till Atlanta i slutet av Maj så den helgen tog jag bort de nappar som fortfarande inte var sönderbitna (ja i slutet tuggade han mest på dem) och sa åt lillen att nu behövs de inte mer! Det funkade ganska bra, det var lite gnälligt den helgen speciellt under nätterna - men eftersom Kevin var borta så hande jag Kadien i sängen med mig och kunde gosa så mycket han ville hela helgen. Det var min plan - Mommy logic. Kevin är den stränga av oss två så det gäller ju att passa på!
 
I alla fall - det jag skulle komma fram till var att Makai hittat sin tumme. Han suger på tummen så fort han är trött - och ibland fast han är helt vaken och leker. Inte bra! Jag vet så många som sugit på tummen när de växte upp och att de hade så svårt att vänja sig av med det! Det känns nästan omöjligt att få honom att sluta nu när han är så liten (och hans doktor sa att låta honom vara tills vidare..) eftersom han spottar ut nappen och skriker sig blå om man håller bort hans hand från munnen. What to do - några bra tips?
 
 
      Dreggel, dreggel - tänder på gång? Ibland blir det att bara bära runt på lillen för att göra honom glad.

1 vecka...

...en vecka sen min syster åkte hem, en vecka tills lillebror kommer!
 
 

storhandlat!

Alla 3 barn i säng, bättre sent än aldrig va? Klockan är 23.35...men svärisarna har vart här och busat så kunde inte få Kadien att varva ner! Idag fick de lite plus i kanten då de hade med sig mat och svärmor badade alla barnen innan hon åkte.
 
Jag och Kevin gav oss på att storhandla på BJ's idag med alla 4 barnen. Det gick super tack och lov! Älskar att ha full frys, kyl och speciellt gillar jag att kunna fylla på hyllorna nere i källaren med pasta, flingor, välling m.m. Jag typ samlar på diskmedel, tvättmedel och tvål också haha - det tar aldrig slut i vårat hem ;)
 
 

Natti!

Dags att sova! Äntligen. 2 av 3 barn sover, Makai hänger med sin pappa I vardagsrummet. Nu när det verkar vara tänder på gång är de helt på olika sovrutiner :(
 
Har städat bort julen, Syrran har åkt hem och jag har tvättat kläder och förberett mat för imorgon. Inte så kul helg då alltså!
 
Hoppas i alla fall veckan kommer gå snabbt. Ser fram emot mitten av Januari då min pappa och bror kommer!
 
 

Vissa dagar....

... klättrar jag lite på väggarna av att vara hemma hela tiden. Jag saknar inte direkt att jobba, utan mer att fixa sig och iväg och träffa folk. Tjejerna jag delade kontor med i drygt 3 år är jag van att skvallra med hela dagarna och det är nog det som saknas mest - att vara social med andra vuxna.
 
Tack och lov är Kevin bra med att skicka ut mig från huset när han är hemma. Jag kan sminka och klä mig snyggt för att åka och handla mat, haha. Det blir lite så efter ett tag. Trots det skulle jag aldrig vilja byta bort att vara hemma med mina trollungar!
 
Jag fick ett fråga förut - var nog nån månade sen nu, om hur det är med dagis och liknande här. Tror nog att jag har nämnt det i bloggen förut men kan skriva lite om det iaf.
 
 

Belle - trebarnsmamma i New York

Follow your heart ♥

RSS 2.0