Mamma vs. Pappa

Det här med Mommy-logic som jag nämde tidigare, är verkligen nåt som 100% är olik den logik som pappor använder - eller i alla fall MIN man- våra barns pappa. Vi skämtar mycket om det här hemma men det är verkligen så olika hur jag och Kevin tar hand om barnen.
 
Jag fuskar ibland med färdig mat/ ibland snabbmat till Kadien till lunch, men oftast så ser jag till att han äter något hemlagat även om det bara är något snabbt som pasta och köttfärssås. Kevin skulle lätt kunna ge honom mjölk och flingor till lunch och middag eller som här om dagen hade Kadien svarat att han ville ha hamburgare när Kevin frågade vad han ville ha till frukost (puh...han är ju 2 så vad förväntar han sig?) så det blev för Kevin att steka en hamburgare till frukost. Yoghurt och flingor till lunch - no big deal.
 
Jag tänker aldrig, aldrig klaga på hur Kevin tar hand om våra barn - för nyckelorden här är att han tar hand om våra barn. Hans sätt är olikt mitt med han gör vad som funkar för honom.
 
Jag packar i, packar ur, dubbelkollar och packar om blöjväskan varje gång vi ska någonstans. Jag minns en gång när Kadien skulle sova hos farmor och farfar och min man skulle förbereda allting och köra dit honom. Min svärmor ringde och underade om vi hade glömt att skicka med blöjväskan? Då hade Kevin vikt några blöjor och stoppat ner i jackfickorna på lillen, och pyjamasen hade Kadien redan på sig under sina mjukiskläder - det behövdes ingen väska då tyckte han. Daddy-logic.
 
Eller som när Kadien hade magsjuka när jag och Kevin jobbade i skift om varandra och jag lämnade honom nerbäddad i sängen med handdukar, en hink och en film - men fick ett mail av Kevin under dagen med Kadien lekandes på köksgolvet iklädd regnställ - lätt att sköjla av och galonbyxorna håller emot att det läcker överallt om den nu skulle vara så tyckte min man. Daddy-logic.
 
Min man har klippt sönder X antal bebiskläder i stället för att krångla av plagg fyllda med spyor och bajs. Klipppt fötterna av ett stort antal footsies/byxor med påsydda sockor för att barnen ska få plats i dem liiite längre. Daddy-logic.
 
Jag måste älska det!
 
Så alla som klagar på sina män och att de inte hjälper till eller gör "på rätt sätt" - sitt ner ett tag, drick lite vin och låt papporna hjälpa till - låt dem göra det på sitt sätt. Som Kevin skämtar ibland - "they're still alive, so I must be doing something right..."
 
 


Kommentarer
Sarah i NYC

Love this! Tror du har helt rätt! Jobbar som familjeterapeut (men ser även många exempel på ett privat plan) - frun klagar på att mannen aldrig hjälper till, men så ser jag maken göra något för att hjälpa till och genast börjas det suckas och stönas för att det är fel. Jag hade nog också tröttnat på att hjälpa till om allt jag gör är "fel". Och som du säger, så länge barnen inte tar skada av det så finns det väl inget rätt eller fel, bara olika approaches.

2014-01-18 @ 20:42:31
URL: http://sarahjohansson.wordpress.con
Maria i USA-Gravid med twins!

Ooh, jag känner igen det där så väl! Tom gör saker på sitt sätt, och jag vet att jag får hålla igen min stora trut, för som du skrev, hon lever ju fortfarande. :D
Kul att hitta nån som är I liknande situation som mig föresten! Ska kolla in din blogg lite mer.

Sv: Fil vore ju trevligt att få, men svårt att ta med sig. Det finns ju buttermilk här, smakar näääästan som fil. Har du prövat det? Lingonsylt och kaviar kan jag köpa här, så det behövs inte ta med. :) Ha det bra!

2014-01-19 @ 17:03:54
URL: http://desertchick.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Belle - trebarnsmamma i New York

Follow your heart ♥

RSS 2.0